Felkészülési mérkőzés, Budapest, zárt kapuk mögött

MTK Budapest (NB II)–Újpest 1-0 (Vass P., 37.)

MTK: Somodi Katona, Baki, Deák, Nagy Mezei, Bognár (Törőcsik, 81.), Palincsár (Kata 74.) Vass, Lencse, Zuigeber (Schön 65.). Csere: Varga, Babinszky, Kata, Törőcsik, Kovács, Schön, Varju, Szerencsi.

Újpest: Pajovics – Balázs, Litauszki, Bjarnason, Burekovics – Szankovics, Onovo – Rácz, Máté, Mészáros – Prtajin. Cserék: Banai, Obinna, Simon, Zsótér, Koszta, Pauljevics, Behram, Moon.

Az MTK hivatalos oldalának élő közvetítéséből kiderült, hogy az első játékrész elején főleg középen ment a játék, egyenlő partnerek csatáztak, ezért nem is találtak fogást egymáson. A 37. percben aztán megszerezte a vezetést az MTK, miután Zuigeber lépett el a bal szélen, centerezett Vassnak, aki kapásból a kapuba lőtt. Két perccel később kis híján megnövelték az előnyüket a kék-fehérek, de Bognár szabadrúgása a kapufára kifelé pattant.

A második félidő elején Somodinak is akadt dolga, az 53. percben egy tizenhatoson kívülről érkező bombát fogott. Hat perccel később újabb kapufát könyvelhetett el az MTK, ezúttal Katona lövése csattant a felső lécen. A 63. percben az Újpest is beszállt a kapufacsatába, Zsótér a szólója után tekert a felső lécre. A hátralévő időben már egyik oldalon sem született gól, így a másodosztályú MTK a DVTK után az Újpestet is megverte az NB I-es csapatok közül, ezzel pedig veretlen maradt a teljes felkészülési időszakban – 7 győzelem, 1 döntetlen.

Felkészülési mérkőzés, Zalaegerszeg, ZTE Aréna

Zalaegerszeg–Al-Ittihad Kalba (arab emírségekbeli) 2-1 (Grumic, Barczi, ill. Dzsudzsák) – a szünetben félbeszakadt

ZTE FC: Demjén – Bolla (Gergényi) , Szépe (Hudák) , Bedi, Tamás K. – Mitrovic, Kocsis – Barczi, Grumic, Babati (Meschak) , Radó

Jégeső miatt a szünetben félbeszakadt a Zalaegerszegi TE FC és a Dzsudzsák Balázs vezette Al-Ittihad felkészülési mérkőzése a Zete Fieszta keretein belül.

Az első félidőben szórakoztató összecsapást láthattak a szép számban kilátogató nézők, hiszen összesen három gól is esett. Előbb Dzsudzsák Balázs remek szabadrúgásból szerzett vezetést csapatának, majd Miroszlav Grumic és Barczi Dávid találataival fordított Dobos Barna együttese. A folytatásban azonban nem volt kegyes az időjárás a felekhez, így a játékvezető beszüntette az összecsapást.

A ZTE Facebook-oldalának tájékoztatása szerint a mérkőzés 12.percében Bolla és Szépe olyan pechesen ütközött az ellenfél támadójával, hogy mindkettőjüket le kellett cserélni. Szépe orrcsonttörés gyanújával, Bolla agyrázkódással került kórházba. Állapotukról a klubhonlap folyamatosan tájékoztatja a szurkolókat.

Felkészülési mérkőzés, Mezőkövesd, zárt kapuk mögött

Mezőkövesd–Nyíregyháza Spartacus (NB II) 1-0 (Szeles T., 5.)

Mezőkövesd: Szappanos – Farkas, Nesterov, Katanec, Vadnai – Szeles, Karnickij – Cseri, Pekár, Nagy D – Zivzivadze. Cserék: Eperjesi, Kalocsai, Dombó, Berecz.

Nyíregyháza: Jova – Svedyuk, Fodor, Pejovic, Gulyás – Kovác, Végső, Kártik (Papp M. 85.), Starosta (Tóth Á. a szünetben (Kovács N. 70.) – Hornyák (Rezes, a szünetben), Tóth B.

Az NB II-es klub Facebook-oldalának beszámolója szerint rosszul indult a meccs a Szpari szempontjából, az 5. percben Szeles Tamás 20 méteres lövése középen megpattant egy védőn, és így becsapva a balra vetődő Jovát a jobb sarokba hullott a labda, 1-0. Azonnal egyenlíthetett volna a Spartacus, Starosta passza után Hornyák lőtt 18 méterről alig fölé. A 10. percben egy újabb támadás után Tóth Barna lőtt a jobb oldalról, a kapufát találta el nagy erővel. Többet birtokolta a labdát a Nyíregyháza, a hazaiak kontrákkal veszélyeztettek. A 27. percben Jova fogott magabiztosan egy távoli lövést, majd egy közeli próbálkozás ment mellé.

A 31. percben egy beívelés után Hornyák lőtt kapásból, fordulásból, de blokkoltak a védők. A másik oldalon Kártik is jó ütemben mentett, kiegyenlített volt a találkozó. A 41. percben Jova Levente védett bravúrral egy közeli lövést, mely után Fodor tisztázott. Az első félidő nem hozott több gólt, így a Mezőkövesd vezetett 1-0-ra.

A szünetben kettőt cserélt Zoran Spisljak, Rezes László és Tóth Ádám érkezett. Szpari lehetőséggel indult a második játékrész, a 47. percben egy szöglet után Rezes fejelt mellé. Két újabb nyírségi sarokrúgás következett, de nem sikerült egyenlíteni. Szakadó eső nehezítette a játékosok dolgát, de a csúszó fű sem zavarta Jovát, aki biztosan fogta Pekár lövését. Az 56. percben Pejovic vállalta el 35 méterről, mellé ment a labdája, csakúgy mint pár perccel később Pekár próbálkozása a Szpari kapujánál. Tóth Ádám kapott egy rúgást, Kovács Norbert érkezett a helyére. A 82. percben egy hazai kontra végén Jova mentett, a kipattanó után pedig a felső lécről vágódott ki a labda. Az eredmény nem változott, egy kiegyenlített meccsen a Mezőkövesd 1-0-ra győzött.

Felkészülési mérkőzés, Diósgyőr, DVTK-stadion

DVTK–Budafoki MTE (NB II) 2-2 (Hasani 28., Prosser 72., ill. Szabó M. 35., Filkor 92.)

DVTK: Danilović – Shestakov (Orosz D., 79.), Brković, Tamás M., Vági (Orosz M., 79.) – Adukor (Szűcs K., 79.), Szabó B. – Hasani, Zsolnai, Juhar (Tóth Bo., 79.) – Prosser.

BMTE: Kovács Z. – Opavszky, Króner, Romić, Kirják (Gohér 68.) – Filkor, Oláh B. – Kovács D., Kulcsár K., Szabó M. – Horváth R. (Vaszkó 73.)

Kulcspillanatok a DVTK hivatalos oldala alapján:

28. perc: Shestakov iramodott meg a jobb oldalon, de ezúttal nem adott középre, hanem okosan bepasszolta a közel álló Florent Hasaninak, aki befelé fordult, és 24 méterről nagy bombát eresztett meg. A lefelé vágódó labda meglepte Kovácsot, akinek a hóna alatt talált utat a hálóba, 1-0

35. perc: Jobb oldali oldalszabadrúgás után a hosszú oldalon lecsorgó labdára Szabó Máté eszmélt leghamarabb, és éles szögből a rövid alsó sarokba lőtt, 1-1

72. perc: Tamás bedobása után Prosser Dániel húzott balról befelé, majd még balról, de már nem éles szögből, az alapvonaltól 7 méterre lőtt, a labda Kovács lába között talált utat a hálóba 2-1

90+2. perc: Vendég szöglet jobbról, Vaszkó beadását Filkor Attila belsőzte közelről kapásból a hálóba, 2-2

Felkészülési mérkőzés, Dorog

Dorog (NB II)–Paksi FC 1-0 (Kitl, 70.)

Dorog: Borsos, Barna, Berkó, Csillag, Fürjes, Lencsés, Nagyházi, Németh, Papp, Sitku, Vígh

Paks: Rácz, Csillus, Kelemen, Gévay, Bobál, Báló, Kecskés, Bartha, Remili, Bor, Szendrei

„Ismét egy hasznos mérkőzést játszottunk, ahol a többi játékosunk is 90 perces terhelés kapott. A Dorog is egy jó ellenfél volt, de itt sem a végeredmény számított. A lényeg, hogy mindenkit láttunk és mindenki egyforma terhelés kapott a mai nap folyamán. A fennmaradó egy hétben tovább készülünk az nyitófordulóra” – nyilatkozott a paksifc.hu-nak Tomiszlav Szivics.