A 2019/20-as idény meglepetéscsapata az NB I-ben egyértelműen a Mezőkövesd Zsóry FC, amely jelenleg a harmadik helyen áll a felfüggesztett bajnokságban, továbbá a Magyar Kupa elődöntőjében is várja még a folytatást. A borsodiak sikerkovácsa, Kuttor Attila vezetőedző a boon.hu-nak adott interjújában beszélt arról, hogyan tartják a kapcsolatot a szakvezetők a játékosokkal, hogyan ellenőrzik a kiadott feladatok elvégzését, és tervezik-e a kiscsoportos foglalkozások bevezetését.

– Az otthoni munkavégzés a gyakorlatban nálunk azt jelenti, hogy játékosoknak heti programot adunk ki, amiben benne van az adott napra vonatkozó penzum, és ennek a végrehajtásáról az igazolást minden nap vissza kell küldeniük – nyilatkozta a boon.hu-nak a kövesdiek szakvezetője. – Ezeket a programokat a kiküldés előtt szélesebb körben egyeztetjük, vagyis nemcsak az erőnléti edző, hanem a stáb többi tagja is betekintést nyer ebbe. Az edzésmunkával kapcsolatos információk közreadásában és a visszacsatolásban is az elsődleges eszköz a telefon, és ha bármi gond vagy kérdés van, akkor, ahogy korábban, most is ezt használjuk. A keret tagjai profi labdarúgók, és bár senki nem örül ennek a helyzetnek, de tudomásul veszik, és végzik azt a munkát, amit kérünk tőlük.

Nem tudok olyan játékosról, akiben úgymond tartani kellene a lelket.

Ha valakinek olyan napi gondja van, ami nem az edzéssel összefüggő, vagyis nem erőnléti kérdés, akkor azt változatlanul a megfelelő fórumon, a csapatvezetőknél vagy a technikai vezetővel kell intéznie, ahogy azt máskor, március 14-e előtt is tette. Persze mindettől függetlenül természetesen beszéltem mindenkivel. Nemcsak én, hanem az edzőkollégák is tartják a kapcsolatot a labdarúgókkal, hiszen tudunk kell, hogy kivel, kinek a családjával mi történik.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei hírportál azt is megkérdezte a kövesdi szakvezetőtől, hogy tervezik-e a kiscsoportos foglalkozások bevezetését, amire azt felelte, hogy igazából ennek akkor lenne értelme, ha tudnák, hogy mikor folytatódik a bajnokság, mikor kell majd legközelebb meccset játszaniuk.

– Nekünk ahhoz kell igazodni, amiről a bajnokság szervezője, a Magyar Labdarúgó-szövetség dönt, illetve ahhoz, ami illeszkedik az Európai Labdarúgó Szövetség szabta irányhoz. Mivel több hét is eltelik csapatszintű edzések nélkül, ezért ha meglesz az időpontja a következő mérkőzésünknek, nem azt mondanám, hogy ráhangolódással, hanem inkább úgy fogalmaznék, hogy többhetes felkészüléssel kell folytatnunk a munkát – mondta Kuttor Attila, aki arra a kérdésre, hogy mennyire hiányoznak a korábbi hétköznapok, így felelt: – sajnos most más köti le az emberek figyelmét, így az enyémet is. Nem könnyű ez a helyzet, mert nagyon hiányzik az a fajta munka, amiben a hétköznapokat, illetve a meccsek adta ünnepnapokat éltük. Jó lenne, ha újra visszatérhetnénk ehhez, mert az egyben azt is jelentené, hogy a koronavírus-veszély elmúlt, elmúlóban van.