A Kisvárda június végén jelentette be, hogy távozik Miha Minca, majd kicsivel több, mint egy hónappal később a kapus ismét magára ölthette a Kisvárda mezét. Szombaton a Rózsahegy elleni edzőmeccsen a második félidőben csereként játszott, és ahogy a klubhonlap fogalmazott: mégis marad a csapat kötelékében, az edzésmunkába már korábban bekapcsolódott, és az új szerződését is aláírta.

A fejlemények ismeretében megkérdeztük a Kisvárda sportigazgatóját, Révész Attilát, aki honlapunknak elmondta, mi indokolta a játékos újbóli szerződtetését.

– Igazából el sem ment. Bár nem akartam, hogy maradjon, mégis folyamatosan itt volt, lejárt a pályára, a mai napig itt lakik Kisvárdán, és addig könyörgött nekem, míg meggyőzött (nevet). Végül egyéves megállapodást kötöttünk. Ez idő alatt az átmenetet is megoldjuk vele, hiszen Zöldesi Illés távozása után szükségünk volt egy kapusra. Elmondhatom, az elmúlt évekhez képest sokkal kedvezőbb feltételekkel maradt – kezdte a csakfoci.hu-nak Révész Attila. Hozzátette: a jövőben várhatóan kapusedzőként számítanának Minca szolgálataira.

– Már készül a futball utáni életére. Folyamatosan figyelemmel kíséri az akadémia mindennapjait. Most is van feladata, hiszen Artem Odincov személyében van egy tehetséges kapusunk, aki nemrég kapott profi szerződést a klubtól. Rendszeresen foglalkozik vele, hasznos tanácsokkal látja el, amiből meríteni tud, és később második, majd első számú kapussá avanzsálódhat. Még csak 20 éves, de óriási potenciált látok benne. Mindemellett a kapusedzésbe is be fog segíteni a gyerekeknél is, és ez az időszak megmutatja, lesz-e affinitása a dolgokhoz Mincának – mondta a sportigazgató.

A Kisvárda magyar felmenőkkel is rendelkező román kapusa két év alatt négy bajnoki mérkőzésen jutott szóhoz az NB I-ben, legutóbb az előző szezonban lejátszott, Ferencváros elleni június 13-i bajnokin lépett pályára.

LENKÓ PATRIK