Szerdán hivatalos oldalán erősítette meg a Kisvárda, amit a csakfoci.hu még aznap délután elsőként jelzett: az eredményes edzőtáborozáson résztvevő szabolcsi csapat Kairóból hazainduló repülőgépe nem tudott leszállni a budapesti Liszt Ferenc Repülőtéren. Helyette Bécsbe irányították át őket, és a járaton tartózkodókért a csapatbusz ment az osztrák fővárosba, amely felvette őket. Végül több órás, fárasztó hazautazást követően épségben hazaértek.

A kisvárdaiak a történtek után közleményt adtak ki, melyben kitértek arra, hogy a csapatot szállító kairói járat – a többi Budapestre tartó géppel ellentétben – Bécsben kényszerült leszállni Ferihegy helyett.

A légitársaság végül csütörtökön közleményt juttatott el a szabolcsiakhoz, melyet változtatás nélkül közlünk.

A kérdés megválaszolásában a Budapest Airport nem illetékes. Általánosságban annyit érdemes tudni, hogy a leszállásról, vagy esetleg kitérő repülőtérre átrepülésről az időjárási paramétereket figyelembe véve minden esetben a repülőgép személyzete, illetve a légitársaság központja dönt, amelyben elsődleges szempont mindig a járattal utazók biztonsága” – olvasható a rövid kommüniké.

Kisvárdán nem értik a 200 km-es kitérőt: “Csak a mi gépünk nem szállhatott le, a többi igen”