A csakfoci.hu elsőként számolt be arról, hogy az eredményes edzőtáborozáson résztvevő Kisvárda labdarúgócsapatának Egyiptomból hazainduló repülőgépe nem tudott leszállni a budapesti Liszt Ferenc Repülőtéren. Helyette Bécsbe irányították át őket, majd a járaton tartózkodókért a csapatbusz ment az osztrák fővárosba, amely felvette őket. Végül több órás, fárasztó hazautazást követően épségben hazaértek.

A szabolcsi klub szerdán délután megerősítette az értesülésünket, és hivatalos közleményben reagált a kialakult helyzetre, melyet változtatás nélkül közlünk.

Hivatalosan is megerősítjük azon értesüléseket, miszerint csapatunkat a kedden, Kairóból hazaszállító, az EgyptAir MS 751-es járata a tervezettel ellentétben nem Budapesten, hanem Bécsben szállt le. A hírt szerettük volna együtt tálalni a Budapest Airport állásfoglalásával, ám hiába írtunk e-mailt a cég kommunikációs osztályának, kérdéseinkre nem kaptunk választ.

Elsősorban azt firtattuk, hogy a nap azon időszakában – miként egész nap – egyedüliként miért csak a kairói járat nem landolhatott Budapesten. Abban az időszakban valamennyi gép (érkezzen az Marosvásárhelyről, Párizsból vagy Londonból) leszállt Budapesten, egyedül a kairói nem.

A járatnak 13:55-kor kellett volna földet érnie a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, de a landolási manőver megkezdése előtt nem sokkal a kapitány közölte, hogy Budapest nem tudja fogadni a gépet, és Bécs felé veszi az irányt. Mindenki arra gondolt, hogy a nagy köd miatt, mígnem értesültünk a többi járat sikeres leszállásáról. A bécsi megérkezés után a fedélzeten ülők egy órán keresztül nem mozdulhattak sehova, majd miután nem változott a helyzet (nem szállt fel a köd Pesten?), útjukra bocsájtottak az utasokat. A légitársaság gondoskodott Bécs–Budapest transzferbuszról, amit csapatunk nem vett igénybe, mert az eredetileg budapesti landoláshoz Ferihegyre érkező csapatbusz Bécs felé vette az irányt.

Szerencsésen meg is érkezett, miként aztán a csapat is hajnali fél kettőre Kisvárdára.

Fárasztó utazás: Nem tudott leszállni a Kisvárda repülőgépe – itt tudtak landolni