Decemberben már beszámoltunk arról, hogy információink szerint a Kisvárdáról távozott 29 éves védekező középpályás, az ukrán Roman Karaszjuk a hazája élvonalában szereplő FC Rukh Lviv csapatánál folytathatja pályafutását. Az ukrán klub most be is jelentette Karaszjuk érkezését, a jövőben a 91-es mezt viselő játékos 3 éves szerződést kötött új csapatával.

A 2018 nyarán Kisvárdára igazolt Karaszjuk 61 NB I-es találkozón játszhatott, ezeken gólt nem szerzett, volt viszont egy öngólja és 7 sárga lapja.

Ugyancsak rúgott gól nélkül távozott Mezőkövesdről az ukrán Andrij Borjacsuk, igaz, neki nem is jutott annyi idő az OTP Bank Ligában, mint honfitársának. Az 1-szeres válogatott támadót – akit 2019-ben még a Ferencvárossal is hírbe hoztak, de végül nem lett a zöld-fehéreké – szeptember elején, nagy reményekkel igazolta le a magyar klub, ám nem váltotta be ezeket.

Összesen 6 találkozón jutott szóhoz az élvonalban, valamennyiszer csereként, alig 171 perc erejéig, nem is tudott sokat hozzátenni a matyóföldiek játékához.

Most ő is az FC Rukh Lviv játékosa lett, az ukránok a Mezőkövesdhez hasonlóan kölcsönben, másfél évre szerezték meg a Sahtar Donyeck együttesétől. Borjacsuk nem is tagadta bemutatásakor, hogy nagyon szeretett volna már távozni a magyar NB I-ből.

Bevallom, nem sokat gondolkodtam a klubváltáson. Nagyon szerettem volna ismét Ukrajnában futballozni. Amint befutott az ajánlat, én azonnal igent mondtam – fogalmazott a csatár.

Újpest: A ciprusi klub közel áll a válogatott hátvéd szerződtetéséhez – hazai átigazolási hírek