A Kisvárda pályaavató mérkőzést játszott a megyei II. osztályban szereplő Kállósemjén otthonában. A kisvárdaiak jól kezdtek, rögtön kijött a többosztálynyi különbség a két csapat között. Szimovics különösen elemében volt, két átlövésgólja mellett egy kapufát is jegyzett az első negyedóra során. A két találat között újabb kapufát rúgtak a várdaiak, valamint Viana is duplázott – írja a kisvardafc.hu.

A folytatásban Kovácsréti is duplázott, találatai között ezúttal nem volt kapufa. A visszatérő Horváth is megszerezte első és második gólját. A hazai együttesben pályára lépett a világ egyik legjobb női labdarúgójának számító Marozsán Dzsenifer unokatestvére, Marozsán Zsolt is, az ő találatával lett tízgólos a Kisvárda sikere.

Felkészülési mérkőzés, Kállósemjén

Kállósemjén (megyei II. osztály)-Kisvárda 0-10 (Szimovics, 5., 13., Viana, 26., 33. Kovácsréti, 41., 44., Horváth Z., 48., 52., Erős G., 78., Marozsán Zs. – öngól, 85.)

Kisvárda: Dombó (Odincov 46.) – Melnyik (Bodnár L. 46.), Ene (Karaszjuk 46.), Rubus, Baranyai (Lakatos Cs. 46.) – Lucas (Erős G. 46.) Szimovics – Hej (Himics 46.), Cukalasz (Horváth Z. 46.), Kovácsréti – Viana (Jelena 46.)

Egy napon belül a második felkészülési mérkőzését is lejátszotta az MTK Budapest a szlovéniai edzőtáborozása során. Az ellenfél a 18:00 órakor kezdődő összecsapáson az egy hónapja a Szlovén Kupa elődöntőjében szereplő – és onnan büntetőkkel kiesett – NK Radomlje volt.

Már a 3. percben büntetőhöz juthatott volna az MTK, miután Lencsét gáncsolta ki a szlovénok kapusa, azonban a tizenegyes elmaradt. Ezután az MTK fölényben játszott, több lehetőséget alakított ki, majd a 25. percben megszerezte a vezetést. Mezei játszotta tisztára Prossert, aki higgadtan a kapuba lőtt (0-1). A 35. percben Lencsét buktatták a tizenhatoson belül, a sértett maga állt oda, és értékesítette a büntetőt – számolt be az mtkbudapest.hu.

Kiegyenlítetten kezdődött a második félidő, említésre méltó esemény az első tíz percben nem történt. A 71. percben háromgólosra nőtt az MTK előnye – Barna beadását Prosser értékesítette. Nyolc perccel később Ikenne-King beadását Mezei a kapu előtt a hosszúba bombázta.

Az eredmény nem változott, az MTK 4-0-ra megnyerte a második felkészülési mérkőzését szombaton.

Összefoglaló

Felkészülési mérkőzés, Szlovénia

NK Radomlje-MTK Budapest 0-4 (Mezei 25., Lencse 35. – büntetőből, Barna 71., Mezei 79.)

NK Radomlje: Cerar – Zvonimir, Robi, Mark – Aleksandar, Rok, Luka, Zan – Luka, Filip

MTK Budapest: Mijatovics – Ikenne-King, Varju, Ferreira (Baki, 64.), Barna – Kata, Mezei, Palincsár – Prosser, Lencse, Myke

Felkészülés: Gera-mesterhármas, nyolcat lőtt ellenfelének az MTK – videó