Mint ismert, lassan egy hónapja a tomboló koronavírus-járvány miatt az MLSZ felfüggesztette minden versenysorozatát, így átmeneti időre, az újabb döntésig a magyar fociban is leállt az élet. A játékosok többsége megkapták az egyéni edzésterveiket, a továbbiakban ez alapján odahaza készülnek.

A Kisvárda 35 éves gyulafehérvári születésű kapusa, Mihai Minca a magyarországi helyzetről nyilatkozott a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) hivatalos oldalának.

Ebben a nehéz időszakban egymástól elszigetelve kell lennünk. Üzenem a románoknak, tartsuk be a hatóság által bevezetett korlátozásokat, csak így tudunk gyorsabban megszabadulni a vírustól. A közösségi összefogás hasonló az egész világon, minden állam a lehetőségekhez mérten megpróbál segíteni a lakosságnak – kezdte a frf.ro-nak Mihai Minca, aki azt is elmondta, milyen intézkedéseket vezettek be a koronavírus-járvány miatt a 16 ezer lakosú városban.

A lakosság tiszteletben tartja a hatóságok szigorú korlátozásait. Kevesebb ember van az utcán, azok akik elhagyják a házukat, maszkokat és kesztyűket viselnek, hogy megvédjék magukat. Különböző idősávok vannak az élelmiszerboltokban, az idősebbek bizonyos időszak között vásárolhatnak (9.00-12.00), csak akkor szolgálják ki őket, ha az adott idősávba esnek. Ezenkívül a hatóságok követelik, hogy dokumentumokkal igazolják magukat ellenőrzés céljából – tette hozzá.

A várdaiak úgy döntöttek, amíg a helyzet nem javul, a “piros-fehérek” egyénileg otthon készülnek, a klub által kiadott egyéni edzéstervet követve, amit egy fizikai teljesítmény alapú szoftverrel ellenőriznek.

Nyilvánvaló, hogy mindannyian szeretnénk a leghamarabb elkezdeni az edzéseket, de ebben a pillanatban mindenkinél elsőbbséget élvez az egészség, és ha minden jóra fordul, akkor újra futballozhatunk – zárta Minca.

A frf.ro hozzáteszi, a kisvárdai vezetők a heti egyeztetés után úgy döntöttek, meghosszabbítják a játékosok egyéni felkészülését, és engedély nélkül nem távozhatnak el. Az elmúlt napokban a klub súlyos döntést hozott azután, hogy a csapat két román játékosa, Gheorghe Grozav és Iasmin Latovlevici engedély nélkül utazott el, ezért a szerződésüket felbontották. Utóbbi játékos így indokolta meg, miért utazott el engedély nélkül – már csak volt – magyar együttestől.

Bajnokcsapat csaphat le a Kisvárdáról elszökött román légiósra