Mint ismeretes, az NB I-es Kisvárda kedden jelentette be, súlyos szerződésszegésnek tekinti, hogy két román játékosa, Gheorghe Grozav és Iasmin Latovlevici engedély nélkül – és a szponzorautókkal – hazautazott Romániába, ezért felbontották a kontraktusukat. Míg Grozav sokáig meghatározó játékosa volt magyar klubjának, a Kisvárdára februárban igazoló Latovlevici még nem jutott játéklehetőséghez az együttesben.

Ennek ellenére nem kizárt, hogy utóbbinak máris meglehet az új csapata, méghozzá az utóbbi két román bajnokságot megnyerő, és a mostani idényben is éllovas, kolozsvári CFR. Latovlevici kapcsán már korábban felmerült, hogy a vasutascsapathoz szerződik, és a telekomsport.ro szerint most újra aktuálissá vált az ügy azzal, hogy a védő szabadon igazolhatóvá válik. Ennek a lehetőségét maga a játékos sem zárta ki a gsp.ro-nak, illetve a telekomsport.ro-nak adott nyilatkozatában.

Volt róla szó, hogy hazaigazolok, még februárban beszéltem erről a CFR ügyvezetőjével, Marian Copiluval, akit még a steauás időkből ismerek. Utána viszont Magyarországra szerződtem, ahol papíron játékba lendülhettem volna. Legutóbb a Kolozsvár és az FCSB mérkőzésén beszéltünk erről, de utána konkrét lépések nem történtek. Majd kiderül, a nyáron újra visszatérhetünk-e erre – mondta a rutinos, 33 éves bekk, aki ötévnyi légióskodás után térhetne haza futballozni hazájába, és aki egyébként így indokolta meg, miért utazott el engedély nélkül – már csak volt – magyar csapatától.

“Ha én szegtem volna meg a szabályokat, már én sem lennék itt” – részleteket árult el a sportigazgató a kirúgott kisvárdai játékosokról