Kisvárda – MOL Fehérvár FC, 17:00

Dajka László (Kisvárda): – Próbáljuk megtalálni a megfelelő taktikát, amivel nagyon szeretnénk megnehezíteni a Fehérvár dolgát, olyannyira, hogy akár meg is nyernénk a mérkőzést. Nem kell mellébeszélni, mindenki nagyon várja a szabadságot, de tudom, a játékosok mindent megtesznek azért, hogy eredményesen szerepeljünk, és szépen tudjunk búcsúzni a szünet előtt a közönségünktől. Biztos vagyok benne, hogy egy nagyon harapós Fehérvárral találjuk majd magunkat szemben. Az is igaz, nekünk kell olyan erényeket csillogtatni, amivel be tudjuk bizonyítani, hogy igenis jó csapat vagyunk, és ezzel párhuzamosan jó eredménnyel tudjuk zárni az évet. Normális munkát végzünk, amiből senki nem akarja kihúzni magát, és azt látni a játékosokon, hogy mindenki bizonyítani szeretne, még az utolsó mérkőzésen is. Ez a szakmai stáb számára nagyon pozitív, és nagyon reméljük, hogy ebből a mérkőzésen is tudunk profitálni. (molfehervarfc.hu)

Joan Carrillo (Fehérvár): – A héten a hibák javításán dolgoztunk a csapattal együtt. Tudjuk, hogy ez több szempontból is egy fontos mérkőzés, nemcsak azért, mert az év utolsó bajnokija következik. Most a tetteknek kell beszélniük a pályán, nem pedig a szavaknak a meccs előtt. Komplikált, nehéz találkozóra számítok, a Kisvárda képes veszélyes játékot játszani és vannak remek képességű játékosai, elég például Grozavot vagy Cukalaszt említeni. Biztos vagyok benne, hogy nagyon élesek lesznek hazai pályán az évzárón. De abban is biztos vagyok, hogy nálunk is mindenki, aki lehetőséget kap, mindent megtesz majd azért, hogy három ponttal térjünk haza. (molfehervarfc.hu)

Kaposvár – DVSC, 17:00

Waltner Róbert (Kaposvár): – Mindegyik játékos keményen edz, egyik sem adja fel, egy rossz szót sem mondhatok rájuk, de az nagyon összetett dolog, hogy ez miért nem mutatkozik meg a tabellán. Természetesen nem fogjuk feladni, mindent megteszünk azért, hogy minél több győzelmet szerezzünk. Arra készülünk, hogy megismételjük a DVSC elleni győzelmet, ezért dolgoztunk egész héten. A debreceniek pedig nyilván azért tesznek meg mindent, hogy visszavágjanak az otthon elszenvedett vereségért. Meglátjuk majd, hogy melyik csapat jön ki jobban a fordulópontokból, kinek lesz szerencséje. Mi mindent megteszünk azért, hogy pozitív élménnyel menjünk szünetre, s a szurkolóinknak is győzelmet ajándékozzunk karácsonyra. Sajnos nem lesz könnyű dolgunk, hiszen az előre tervezett kezdőcsapatból hárman is kiestek sérülés miatt, de így is megpróbálunk mindent. (rakoczifc.hu)

Herczeg András (DVSC): – Mint mindenhol, természetesen Kaposváron is úgy lépünk majd pályára, hogy nyerni szeretnénk. Komoly problémáink vannak, de ahogy a játékosokat ismerem, ezúttal is azon lesznek, hogy a lehető legjobb teljesítményüket nyújtsák. Bízom benne, sikerül három ponttal hazatérnünk. A somogyiak ellen kezdődött a vesszőfutásunk, addig nem volt semmi jele annak, hogy problémáink lehetnek ősszel. A Kaposvár egy felszabadultan és agresszíven játszó csapat, amely szervezetten védekezik, elöl pedig ott van a gólveszélyes támadója, Ádám Martin. A legtöbb gárdának megnehezítették a dolgát, ettől függetlenül úgy kell pályára lépnünk, hogy nyerni szeretnénk. Nagy Sándor újabb vizsgálaton volt, amely megmutatta, hogy még mindig nem egészséges és nem tudja vállalni a meccset. Csakúgy, mint Szécsi Márk, aki továbbra is sérült, míg Varga Kevin erős gyomorrontással küzd. (dvsc.hu)

Paks – Mezőkövesd, 17:00

Osztermájer Gábor (Paks): – Ellenfelünk jó erőből álló gárda, ezt igazolja a tabellán elfoglalt pozíciója is. Az, hogy az előző fordulóban kikapott, mi pedig nyertünk, semmit nem jelent. Minden meccsen a végletekig meg kell küzdenünk az egységekért, nem lehet a múltból kiindulni, így abból sem, hogy augusztusban nyertünk Mezőkövesden. Hazai pályán nem lehet más célunk csakis a győzelem, ehhez viszont át kell mentenünk az előző fordulóban mutatott formánkat. Tartozunk szurkolóinknak a hazai sikerekkel, így minden erőnkkel azon leszünk, hogy győzelemmel zárjuk a 2019-es évet stadionunkban, ezzel pedig némileg a középmezőnyhöz közelebb és a vonal felett töltsük az ünnepeket. (mezokovesdzsoy.hu)

Kuttor Attila (Mezőkövesd): – Nem lesz könnyű, tegyük hozzá, de hát eddig sem volt az egyetlen mérkőzésünk sem, miért lenne másképp ez az évzárón. Szerettünk volna úgy belemenni a Paks elleni találkozóba, hogy egy héttel korábban győzelemmel búcsúzunk el saját otthonunktól, de a futball már csak ilyen, nem mindig happy end a vége. A Diósgyőr hajrában szerzett győztes találata ellenére mégis jól teljesítettünk, végig mi uraltuk a játékot, és sok lehetőséget alakítottunk ki, csak éppen a befejezésekbe rendre hiba csúszott. Az idei utolsó meccsünk előtti napokat többek között erre próbáltuk meg felhasználni, ugyanis szombaton szeretnénk élesebbek lenni az ellenfél kapuja előtt, és értékesíteni lehetőségeinket. Ahogyan fogalmaztam, nem lesz könnyű dolgunk, mert az a csapat, amelyik idegenben legyőzi a Fehérvárt, és még gólt sem kap, az nagyon veszélyes rivális. Tudjuk ezt jól, és tudjuk nyár óta is, amikor veretlenségi sorozatunkat pont a paksiak elleni hazai összecsapáson veszítettük el. Egy kicsit hasonló érzés is van bennem a múlt heti, illetve a szeptember eleji vereségünk kapcsán, ugyanis annak ellenére, hogy egyik mérkőzésen sem tudtunk eredményesek lenni, mindkettőn remekül futballoztunk. Ezek alapján azt tudom mondani, bízom benne, hogy meg tudjuk ismételni azt a fajta produkciót annyival kiegészítve, hogy ezúttal már valóban gólra is váltjuk helyzeteinket. Ez együtt elengedhetetlen ahhoz, hogy győztesen zárjuk az esztendőt, aminek egy nagyon szép, és kerek befejezése lenne egy Pakson megszerzett három pont. (mezokovesdzsory.hu)

Puskás Akadémia – ZTE FC, 17:00

Hornyák Zsolt (PAFC): – A Zalaegerszeget nagyon kemény ellenfélnek tartom, hiszen azon kevés csapat egyike, amely focizni szeretne és focizik is. Ez a felfogás rendkívül szimpatikus számomra, s nagyon komolyan kell vennünk őket. A saját szurkolói előtt mindenki jó játékkal és győzelemmel szeretne búcsúzni, ez alól mi sem vagyunk kivételek. Mindenképp meg kell nyernünk ezt a találkozót, hogy jó hangulatban mehessünk a téli pihenőre és a januári edzőtáborban folytathassuk a kemény munkát. Úgy kell játszanunk, mint a Fradi elleni második félidőben, de ezúttal az első perctől kezdve rendkívül határozottnak kell lennünk. Ha a kilencven perc folyamán szervezett védőjátékot és jó csapatmunkát produkálunk, akkor komoly esélyünk van, hogy megnyerjük az összecsapást. (pfla.hu)

dr. Dobos Barna (ZTE): – A Kaposvár elleni bajnokin ránk fért már egy kis sikerélmény, hiszen előtte hiába játszottunk jól, valamint hiába érdemeltünk volna esetenként jobb eredményt is, a végén mindig a győzelem a lényeg, az az, ami igazán épít egy csapatot. Bízom benne, hogy ez a siker pozitív hatással lesz az őszi idényzárónkra is. Az augusztus végi, hazai 1-1-es döntetlen a Puskás Akadémia ellen még nagyon a bajnokság elején lejátszott meccs volt, azóta mindkét csapat sokat fejlődött és jobban összeért. Azon a bajnokin óvatosabbnak éreztem mindkét csapatot, de azóta ahogy mi, a PAFC is a nyíltabb támadófocit játssza, így gólgazdag meccsre számítok, amelyen abban bízunk, hogy felénk billen a mérleg nyelve és a vonal felett karácsonyozhatunk majd. (ztefc.hu)

Honvéd – Újpest, 19:30

Giuseppe Sannino (Honvéd): – Bár az év utolsó mérkőzésén lépünk pályára az Újpest ellen, úgy tekintünk a találkozóra, mintha a szezon első meccse lenne, mintha egy döntőre készülnénk. Mindent bele kell adnunk és a maximumot akarjuk kihozni a találkozóból. Nem számít, a szezon eddigi része, nem számít a kisvárdai, vagy éppen a debreceni bajnoki, hiszen vallom, minden mérkőzés egy külön történet. Tiszteljük az Újpestet, de ha nyerünk, akkor szebbé tesszük a klub és a szurkolók karácsonyát, márpedig nekünk ez a célunk, győzni akarunk! (honvedfc.hu)

Nebojsa Vignjevics (Újpest):Ahogy eddig minden alkalommal, most is nagyon nehéz dolgunk lesz a Honvéd ellen. A védelmük erős és a Lanzafame-Moutari párosnak köszönhetően a támadószekciójuk is rendkívül veszélyes, így az utolsó pillanatig nem tudhatod, hogyan alakul a meccs. Tiszteljük az ellenfelet, de a saját játékunkat akarjuk játszani, jó formában vagyunk és mindenképpen győzelemmel szeretnénk zárni a félévet. Mondhatni semleges pályán leszünk, hiszen a Honvéd sem a saját stadionjában játszik. Ez talán a mi hasznunkra is lehet, szóval úgy gondolom megnyerhetjük az összecsapást. (honvedfc.hu)

NB I: Solymosi kapta a fővárosi derbit, tévés meccsen dirigál Berke – bíróküldés