A múlt heti cikkhez képest felmerült változásokat zöld színnel emeltük ki.

Ferencváros

Érkezett:

Távozott:

Érkezőként felmerült: Szalai Ádám (informálisan felvették vele a kapcsolatot), Burak Camoglu (Dortmund II), Rafael van der Vaart (Betis), Stieber Zoltán (Hamburg), Alekszandar Tonev (Frosinone), Drilon Cenaj (Chievo Primavera, próbajátékra érkezett), Oliver Hüsing (Werder Bremen), Marko Djuricin (RB Salzburg), Lovrencsics Gergely (szabadon igazolható, előszerződést kötöttek vele)

Távozóként felmerült: Roland Lamah (Crvena Zvezda, Kína – lejár a szerződése), Dibusz Dénes (télen egy francia klub ajánlatot tett érte, a francia vonal továbbra is él), Cristian Ramírez (Németország?), Nagy Ádám (klubok sora figyeli, például a Benfica és a Bologna)

Így igazolhatnak: Szeretnének csatárt és védőt igazolni, a hazai mezőnyből nem valószínű az erősítés (Fiola merülhet fel). A klubnak több piacképes játékosa van, akik az Eb-re is mehetnek, ha érkezik értük komoly ajánlat, lenne, akit elengednének, ez esetben a helyükre igazolnának.

 

Videoton FC

Érkezett: Barczi Dávid (Diósgyőr), Zsótér Donát, Horváth Tamás, Lorentz Márton (kölcsönből vissza), Bódi Ádám (DVSC), Filip Pajovics (Puskás Akadémia, kölcsönből vissza)

Távozott: Koltai Tamás (Paks, végleg)

Érkezőként felmerült: Laczkó Zsolt (végül nem lesz a klub játékosa), Varga József (kivásárolnák a DVSC-től), Aleksandar Prijovic (Legia), Futács Márkó (Mersin), Theodorosz Kolokudiasz (Anorthoszisz Famaguszta), Dzsudzsák Balázs (Bursaspor), Bőle Lukács (CSMS Iasi), Moussa Sissoko (Mali, Onze)

Távozóként felmerült: Tischler Patrik (lejár a kölcsönszerződése, viszont maradna), Loic Nego (Astra – a klub nem engedné el), Haraszti Zsolt (Paks), Braniszlav Danilovics (Puskás Akadémia, lejár a kölcsönadása), Dinko Trebotic (?)

Így igazolhatnak: A keretet együtt tartanák, több játékossal hosszabbítottak. Kovács Zoltán elmondta, magyar nevekben is gondolkodnak, készülnek nagy dobásra is. Külföldről olyan légiósban gondolkodnak, aki a magyarnál magasabban jegyzett bajnokságból érkezne, és élőben felmérték a tudását.

 

Debreceni VSC

Érkezett: Danilo Sekulic (Vojvodina), Szilvási Péter (Mezőkövesd, lejárt a kölcsönszerződése)

Távozott: Adamo Coulibaly (lejár a szerződése), Ibrahime Sidibe (lejár a szerződése), Bódi Ádám (Videoton), Lázár Pál (lejárt a szerződése)

Érkezőként felmerült: Banai Dávid (Újpest), Daru Bence (ZTE), Laczkó Zsolt (Békéscsaba, lejár a szerződése), Milovan Petrovic (Rabotnicki, vélhetően nem tudnak vele megállapodni), Braniszlav Danilovics (Puskás Akadémia), Bokros Tibor (Balmazújváros), Tóth Milán (MTK, próbajáték)

Távozóként felmerült: Varga József (a Videoton kivásárolná),

Így igazolhatnak: Több poszton is szeretne erősíteni a Loki, leginkább csatárt igazolnának. 

 

MTK

Érkezett: Borbély Bálint (Békéscsaba)

Távozott: Khaly Iyane Thiam (Chicago Fire, kölcsönben), Hajdú Ádám (Honvéd)

Érkezőként felmerült:

Távozóként felmerült: Cseke Benjámin (végleg megvenné az Újpest), Asztalos Dávid (Újpest), Tóth Milán (DVSC, próbajáték)

Így igazolhatnak: Folyamatosan hosszabbítanak a kulcsemberekkel, a keretet együtt tartanák. Nagy mozgás nem várható, a következő szezonban az eddiginél is több fiatal kaphat lehetőséget. Még két új igazolást terveznek.

 

Szombathelyi Haladás

Érkezett: Ezequiel Calvente (Békéscsaba, kölcsönben), Sjoerd Ars (NAC Breda)

Távozott: Ante Batarelo (lejárt a szerződése)

Érkezőként felmerült: Bőle Lukács (CSMS Iasi)

Távozóként felmerült: Nagy Patrik (megfelelő ajánlat esetén elengednék), Sasa Popin (megfelelő ajánlat esetén elengednék), Dudás Ádám (ha nem lesz sérülésmentes, elengedik), Németh Márió (FC Basel), Thomas Wils (Lierse), Ugrai Roland (Diósgyőr), Németh Márió (Ázsia), Devecseri Szilárd (ismét kölcsönadnák), Gyürki Gergő, Medgyes Zoltán (Sopronba adnák őket kölcsön)

Így igazolhatnak: Szeretnék megerősíteni a keretet olyanokkal, aki egyértelműen erősítést jelentenek.

 

Újpest

Érkezett:

Távozott: Litauszki Róbert (Cracovia), Lencse László (lejár a kölcsönszerződése), Kabát Péter (játékosként visszavonult)

Érkezőként felmerült: Ezequiel Calvente (Békéscsaba, a Haladáshoz igazolt végül), Cseke Benjámin (opcióval megvásárolnák az MTK-tól), Novothny Soma (Napoli), Zsótér Donát (Puskás Akadémia / Videoton), Tischler Patrik (Puskás Akadémia), Asztalos Dávid (MTK), Nagy Richárd (Siófok, próbajáték), Gol-Gol Mebrahtu (Western Sydney Wanderers FC, próbajáték)

Távozóként felmerült: Balogh Balázs (szerződést hosszabbított, de ajánlata van Lengyelországból), Jonathan Heris (Sint-Truiden), Banai Dávid (DVSC)

Így igazolhatnak: Több kulcsember iránt van érdeklődés, kérdés, velük mi lesz. Támadót biztosan kell igazolniuk. A klubnak lejár az eltiltása a nemzetközi porondon, így jövőre már lenne lehetőség elindulni kupasorozatban, ez akár növelheti a tulajdonosi szándékot arra, hogy megerősítse a keretét. Úgy tudjuk, a magyar piacról idén pénzért is igazolnának, legalábbis megkezdődtek erről az egyeztetések a kiszemeltekkel.

 

Paks

Érkezett: Kemenes Szabolcs (Honvéd), Kovács Gábor (DVTK), Jelena Richárd (Honvéd), Koltai Tamás (Videoton)

Távozott: Kelemen Dávid (Békéscsaba, kölcsönben)

Érkezőként felmerült: Haraszti Zsolt (Videoton)

Távozóként felmerült: Bajner Bálint (elengednék), Rodenbücher István (lejár a szerződése)

Így igazolhatnak: Nagy mozgás nem lesz, kapus igazolása fontos szempont volt, ez már sikerült.

 

Bp. Honvéd

Érkezett: Gróf Dávid (Csákvár), Hajdú Ádám (MTK)

Távozott: Kemenes Szabolcs (Paks), Souleymane Youla (MLS), Aleksandar Ignjatovic, Jelena Richárd (Paks)

Érkezőként felmerült: Forgács Dávid (Atalanta), Davide Lanzafame (Novara), Székely György (Paks), Laczkó Zsolt (szabadon igazolható)

Távozóként felmerült:

Így igazolhatnak: Nagy mozgás nem lesz, egy balbekk és egy csatárok mögött játszó támadó leigazolása lesz a legfontosabb feladat a nyáron, Kemenes helyére pedig már érkezett pótlás.

 

Diósgyőr

Érkezett: Lázár Pál (DVSC), Diego Vela (Racing Ferrol)

Távozott: Kovács Gábor (Paks), Miroslav Grumic (lejárt a szerződése), Barczi Dávid (Videoton), James Manjrekar (Vasas), Novothny Soma (lejárt a kölcsönszerződése)

Érkezőként felmerült: Polgár Kristóf (Liverpool), Futács Márkó (Mersin), Spandler Csaba (PAFC), Ugrai Roland (Haladás),

Távozóként felmerült: Egerszegi Tamás (lejár a szerződése), Koman Vladimir (lejár a szerződése), Georges Griffiths (elengednék), Elek Ákos (külföld?)

Így igazolhatnak: Az első megoldandó feladat a keret együtt tartása lenne, hiszen sok játékosnak lejár a szerződése, és közülük többeket a jelek szerint nem is sikerül megtartani. Több fiatal is érkezhet a Pisont István által korábban vezetett korosztályos válogatottakból, de Spanyolországból is szeretnének meghatározó labdarúgót igazolni.

 

Vasas

Érkezett: Vaskó Tamás (Békéscsaba), James Manjrekar (DVTK), Sallói Dániel (Sporting Kansas City, kölcsönben), Vukasin Polekszics (Békéscsaba, kölcsönben)

Távozott: Milos Adamovic (?)

Érkezőként felmerült:

Távozóként felmerült:

Így igazolhatnak: Michael Oenning elmondta, szeretnék néhány pozícióban megerősíteni a csapatot, a megkeresések a kiszemelt játékosok felé már meg is történtek. A szakmai stáb a klubvezetéssel karöltve, közös vélemény alapján dönt majd az erősítésekről, de fontos szempont, hogy a jövőben is, a fiatal magyarokra is támaszkodjon a klub. Elsősorban magyar játékosokban gondolkodnak, de nem zárható ki légiós érkezése sem. A középpálya, illetve a csatársor közepén kellene erősíteniük.

 

Gyirmót

Érkezett:

Távozott:

Érkezőként felmerült: Rudolf Gergely (szabadon igazolható)

Távozóként felmerült:

Így igazolhatnak: Bene Ferenc távozott, mivel az erősítési terveket illetően nem jutottak dűlőre a klubvezetéssel. Az erősítések kapcsán sok függ majd az utódja elképzeléseitől.

 

Mezőkövesd

Érkezett:

Távozott: Szilvási Péter (DVSC, lejárt a kölcsönszerződése)

Érkezőként felmerült: Lencse László (Puskás Akadémia), Dulló Martin (Csákvár), Gohér Gergő (Soroksár), Rudolf Gergely (szabadon igazolható)

Távozóként felmerült:

Így igazolhatnak: Még friss a feljutásuk, minden bizonnyal jócskán kell majd erősíteniük a minimális célkitűzéshez, a bennmaradás kivívásához is. Sok múlik azon is, Pintér Attila marad-e a csapatnál, vele egyeztetnek.

 

Puskás Akadémia

Érkezett: Spandler Csaba, Makrai Gábor, Fényes Szabolcs (Csákvár, kölcsönből vissza)

Távozott: Filip Pajovics (Videoton, lejárt a kölcsönadása), Kocsis Gergő (DAC)

Érkezőként felmerült: Lencse László (kölcsönből visszatér), Tischler Patrik (kölcsönből visszatérhet, számítanak rá), Vanczák Vilmos (a kiesés után nem aktuális), Gőcze Gergő (PMFC), Kunsági Roland (FTC)

Távozóként felmerült: Lencse László (szeretne NB I-ben futballozni), Fiola Attila (FTC, külföld – jó ajánlat esetén elengedik), Sallai Roland (külföld – jó ajánlat esetén elengedik), Spandler Csaba (DVTK), Zsótér Donát (Újpest), Tischler Patrik (Újpest) + a légiósok, Braniszlav Danilovics (DVSC), Filip Pajovics (Videoton, lejárt a kölcsönadása)

Így igazolhatnak: A légiósok biztosan távoznak majd (kivéve, akik már magyar állampolgárok), őket pótolniuk kell majd hazai futballistákkal.

 

Békéscsaba

Érkezett: Kelemen Dávid (Paks, kölcsönben), Urbin Péter (Szolnok), Fábio (a kiesés ellenére marad a csapatnál), Nagy István (Szolnok), Szélpál Norbert, Pilán Márkó, Huszár Gergő (az utánpótlásból kerültek fel)

Távozott: Borbély Bálint (MTK), Laczkó Zsolt (DVSC, lejár a szerződése), Ezequiel Calvente (Haladás, kölcsönben), Vaskó Tamás (Vasas), Vukasin Polekszics (Vasas, kölcsönben)

Érkezőként felmerült: Ihrig-Farkas Sebestyén (Kozármisleny, szerződése lejárta után, júliusban írhat alá)

Távozóként felmerült: A légiósok.

Így igazolhatnak: A légiósokra a következő szezontól nem számítanak, a klub saját nevelésű és csak magyar játékosokra építi majd a csapatot, ehhez viszont igazolni kell.