Balmazújváros – Ferencváros 2-3

Horváth Ferenc (Balmazújváros): – Jól fociztunk, egy pontot mindenképpen megérdemeltünk volna. Sok helyzetünk volt, de ezúttal is voltak hibáink. Nem igazságos a végeredmény. Másról is beszélnék, de 4 gyerekem van, azt beszéltük meg a feleségemmel, hogy inkább rájuk költjük a pénzt, nem másra. Azt nem tudom, hogy gondolni lehet-e még “arra” vagy már gondolatrendőrség is van. Tudomásul kell venni, hogy a Ferencvárossal játszottunk, de megjegyezném, hogy ennyi külföldi játékos még nem volt ebben a városban…

Thomas Doll (Ferencváros): – Jó volt a pálya, ezért csodálkoztam, miért veszítettünk ilyen sok labdát az első félidőben. Az ellenfél akkor jobban akart. Belefutottunk kontrákba, amit szerettünk volna elkerülni. Sok rossz döntést hoztunk, és nem védekeztünk jól ebben a szakaszban. Sokszor előfordul, hogy pár győzelem után jön egy kisebb hullámvölgy. A szépítő gólunk egyébként nem volt kijátszott támadás, de ekkor ébredtünk fel, miután megkaptuk ezt az ajándékot. 0-2-ről nagyon nehéz lett volna felállni egy félidő alatt. A második félidőben a régi játékunkat játszottuk. Paintsiltől láttunk egy szép gólt, aki gyomorpanaszok miatt nem tudott 90 percet játszani. Növeltük a nyomást, a második félidő alapján talán megérdemeltük a 3 pontot, mert volt tartásunk.

Diósgyőr – Videoton 2-3

Bódog Tamás (DVTK): „Az első félidő úgy gondolom, hogy rendben volt. Talán momentuma sem volt a vendégeknek, de ez így már semmit nem jelent. A második félidőben azokat a hibákat, amiket elkövettünk, a Vidi jó játékosai kihasználták. Öt méteren nem lehet védekezni. Ha hagyod, hogy az ember mögéd kerüljön és beforduljon, akkor felmerül a kérdés, hogy mit gyakorolunk a héten. Lemaradtunk a tizenhatosra berúgott labdákról, ellenfelünk pedig odaért. Volt bennük sebesség, nehéz volt ezt levédekezni, de 1-2 szituációnál lehettünk volna agresszívabbak és nem kellett volna lemaradnunk az emberekről. Ezeken javítani kell. Bosszantó ez így, mert visszajöttünk 2-2-re, de mégsem tudtuk megtartani az eredményt. Ugraival beszéltem is, hogy a bal oldalt zárja jobban, pont szerettünk volna cserélni, most utólag látom, hogy előbb kellett volna. Dolgozunk tovább!” (vidi.hu)

Marko Nikolic (Videoton): „Jó mérkőzést láthattak ma a nézők, ahol egy harcos Diósgyőrt sikerült legyőznünk. Jól kezdtünk, de gyorsan megszerezte a vezetést a hazai csapat – akárcsak a múlt héten, ismét gól lett az ellenfél első lövése. Ezt követően átvettük a Diósgyőr ritmusát, inkább az ő harcos stílusukat lehetett látni a pályán, nem igazán használtuk a fejünket és hosszú labdákkal próbálkoztunk. A szünetben három-négy taktikai korrekcióról beszéltem a játékosoknak, valamint arra kértem őket, hogy a földön járassák a labdát és mutassák meg azt, amit a hét folyamán gyakoroltak. A szünet után el is kezdtünk játszani, megfordítottuk a meccset, de egy újabb nagy góllal egyenlíteni tudott az ellenfél. Szinte a semmiből jött az a gól, alig akartam elhinni, de végül sikerült megszereznünk a harmadik találatot és miénk lett a három pont. Úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertünk, gratulálok a játékosoknak! Az első kör után vezetjük a tabellát, de még sok munka vár ránk. Köszönjük a Vidi-szurkolóknak, hogy Debrecenben is végig biztattak minket!” (vidi.hu)

Újpest – Debrecen 1-1

Nebojsa Vignjevic (Újpest): „Elégedett vagyok a játékkal és azzal az akarással, amit a játékosaim mutattak az első perctől az utolsóig ezen a mérkőzésen. Jókor lőttük a gólt, de egy hibából sajnos kaptunk is egyet. A Debrecen egy nagyon veszélyesen csapat, ezt be is bizonyították, mi azonban álltuk a próbálkozásaikat. A második félidőben próbáltunk nagyobb nyomást helyezni vendégeinkre, sok helyzetünk, lövésünk volt, míg a Debrecen a kontratámadásokra apellált. Megérdemeltük a pontot, és gratulálok a csapatnak a küzdeni akarásért.” (ujpestfc.hu)

Herczeg András (DVSC): Nyílt játékot tapasztalhattunk mindkét csapat részéről. A védelemben akadtak problémák, hullámzott a játék. Az első félidőben jobban játszottunk, a második játékrészben az Újpest ránk kényszerítette az akaratát, ennek ellenére voltak helyzeteink. Igazságos döntetlen született. Egy pontot szereztünk egy jó Újpest ellen.” (haon.hu)

Puskás Akadémia – Paks 1-2

Pintér Attila (PFLA): “Gratulálok a Paksnak. Gyengén futballoztunk, a megszerzett labdáinkból nem tudtunk indulni, mert gyorsan eladtuk a labdát. A 18 kapott gólunkból már nagyon sokat kaptunk pontrúgásból, pedig ezekre fel lehet készülni. Az akarattal nem volt nagy probléma, de a megszerzett labdákat nagyon gyorsan elvesztettük. Megérdemelten nyert a Paks.” (pfla.hu)

Csertői Aurél (Paks):Amit kellet, és amit elterveztünk erre a mérkőzésre azt meg is valósítottuk. Agresszív módon letámadtuk a hazai csapatot, nem hagytuk játszani a Puskás Akadémiát. Úgy érzem, hogy a győzelmünk teljesen megérdemelt. Simon Ádám gólt szerzett, mindenképp jól tettük, hogy leigazoltuk. Míg Papp Kristóf jól játszik előre, addig ő a védekezésben hozott új erőt.” (paksifc.hu)

Haladás – Mezőkövesd 2-2

Pacsi Bálint (Haladás): “Nagyon motiváltan kezdtük a mérkőzést, előrefelé kimondottan jól futballoztunk, sok helyzetet kidolgoztunk. A félidőben rendeztük a sorokat, aztán megszereztük a második gólt, hazai pályán két rúgott találattal mérkőzést kellett volna nyerni. Természetesen nem vagyok elégedett, de egyelőre négy hete dolgozunk a csapattal, látom a hibákat, amiket ki fogunk javítani. Dolgozunk tovább.” (haladas.hu)

Radványi Miklós (Mezőkövesd): “A mérkőzés elején – immáron szokás szerint – rúgattunk egy gólt az ellenféllel, ami megfogta a csapatot. Aztán elkezdtünk futballozni, és csak idő kérdése volt, mikor találunk be. Szünet után jött a kiállítás – nem tudom sárga lapot ért-e a megmozdulás. De tíz emberrel is mi futballoztunk, megvoltak a helyzeteink, és tizenegyes hibáztunk. Ám csapatom megmutatta tartását, utolsó percig küzdöttek a fiúk, megérdemeltük a döntetlent. Úgy érzem a sok munka előbb-utóbb meghozza gyümölcsét, és Iszlai Bence is nagy erősítést jelent a középpályán.” (haladas.hu)