Szappanos Péter, a Budapest Honvéd kapusa a Mezőkövesd elleni 0-0-s döntetlent követően csalódottan értékelte, hogy nem tudták megszerezni a bennmaradásukhoz szükséges győzelmet, így – az MTK Üllői úti bravúrjának is köszönhetően – az utolsó fordulóban is izgulniuk kell majd. Miközben a játékos a történteket értékelte az M4 Sportnak, a háttérből beszűrődött a szurkolók finoman szólva is “elégedetlenkedő” rigmusa.

Teljesen jogosan (szólt a szurkolóktól a “k*rv@ gyenge” – a szerk.), azt hiszem, az egész szezonnak szól ez a reakció.

Nem szeretnék olyan dolgot mondani, amit holnap megbánok, most jöttem le a pályáról. Iszonyatosan feldúlt vagyok, de azt gondolom, hogy vagyok annyira rutinos, hogy nem fogok most hülyeséget mondani.

Szappanos teljesítményére nem lehetett panasz, bravúrokat mutatott be és a Honvéd ennek is köszönhetően, több mint 50 percig emberhátrányban játszva sem kapott ki vendégétől. A hálóőr szerint viszont nem lehetnek elégedettek így sem.

Azt gondolom, hogy sokkal okosabban, harcosabban kellett volna felkészülnünk erre a mérkőzésre. Amit a szurkolók is kérdőre vonhatnak, az nem mindegy, hogy hogy kapsz ki, vagy esetleg hogy nem sikerül győznöd. Nem szeretnék mélyebben belemenni, de azt gondolom, hogy lehetett volna, hogy úgy csináljuk, hogy nem ilyen a reakció.

Szappanostól megkérdezték, hogyan tudnak ilyen helyzetben egymásra hatni a játékosok a Honvéd öltözőjében.

Nekem már lassan minden energiámat felemészti a többiek hajtása. Nem szeretnék mártírkodni, de azt gondolom, hogy profi játékosként tudnia kéne mindenkinek, hogy hogyan kell bizonyos szituációkban viselkedni.

Páran vagyunk, akik már erőn felül próbálják mentálisan is tartani vagy felkészíteni ebben a csapatot, mert látszik egy-egy rossz passz után, hogy lelógó fejekkel jövünk vissza, amit pedig már kiskorban megtanítanak, hogy ez nem jó üzenet, meg kifelé nem szabadna, hogy látszódjon ez. De azt gondolom, hogy ebben a helyzetben, amiben jelen pillanatban vagyunk, még érthető is lehet…

A kapust Marco Rossi kapitány is megnézte a szombati mérkőzésen.

Nagyon remélem, hogy ott tudok majd lenni a következő összetartáson. Az egyéni célom ez, de természetesen ilyenkor a csapat az első, ezek úgymond csak a háttérben dolgoznak bennem, de mindig benne van a fejemben, hogy úgy tudjak teljesíteni, hogy számoljon velem a kapitány.

Csercseszov: “A foci és a jó játék nem mindig jár együtt”, az MTK megbízott edzője: “Mindenkiben óriási motiváció dolgozik” – értékelések