Honlapunkon is beszámoltunk arról korábban, hogy Supka Attila egykori klubja, a Szeged 2011 beperelte az 56 éves szakembert, ahogyan a Honvédhoz igazolt 2017 telén. Az üggyel kapcsolatban akkor Adem Kapic sportigazgató is nyilatkozott a csakfoci.hu-nak, aki elmondta, “szerintünk az elválást így ebben a formában nem tehette volna meg, hiszen a szerződése rendelkezik ezekről a dolgokról is“.

A történtek után erre a kispestiek rövid közleményben is reagáltak: “A Budapest Honvéd FC véleménye szerint Supka Attila törvényes keretek között fejezte be a működését Szegeden és ezt a bíróság is így fogja megállapítani.

A mostani fejleményt megelőzően a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a Szeged 2011-nek adott igazat. A szövetség Fegyelmi Bizottsága (FEB) az akkori ülésén 500.000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte Supka Attilát, “mert a Szeged 2011 Kft. sportszervezettel megkötött határozott idejű munkaszerződésében vállalt kötelezettségének nem tett eleget“.

Az ügyben a szerdai napon újabb fejlemény látott napvilágot. A Szeged 2011 hivatalos honlapján közölte, hogy lezárult a Szeged 2011 és Supka Attila közötti munkaügyi vita, amely a tréner 2017 decemberében történt, Honvéd vezetőedzői tisztségének elfogadásával és Kispestre távozásának körülményei során keletkezett.

A bíróság a mostani döntésével részben az immáron Szeged-Grosics Akadémia néven szereplő egyesületnek adott igazat, egyben Supka Attila jogtalan felmondása miatt az edzőt többhavi bére, valamint a perköltség megfizetésére kötelezte.