Nem nyugszanak a kedélyek Supka Attila csapatváltása körül, mivel az NB II-ben 17. helyen telelő Szeged 2011 beperelte az 55 éves szakembert. A csakfoci.hu-nak Adem Kapic, a klub sportigazgatója mondta el pontosan, miért tették meg ezt a lépést.

– Nyáron két éves szerződést kötöttünk egymással, és mi az első pillanattól kezdve hosszú távban gondolkodtunk, és úgy tűnt, Supka Attila is így van ezzel. Nem titok, hogy volt már egy érdeklődés iránta pár hete a Haladás részéről, de akkor is egyértelműsítettük, szeretnénk, ha maradna. Most ismét felmerült a távozása december elején, erről minket is értesített, de

mivel alig két nappal voltunk az utolsó bajnokink előtt, komolyabban nem tudtunk erről beszélni. Mi úgy voltunk vele, hogy a csapat ekkor már 12 forduló óta nem nyert, így fontosabbnak gondoltuk a fontos zárómeccsre való megfelelő, zavartalan felkészülést, mint az edzőkérdést, ezt az egyeztetést inkább a mérkőzés után ejtettük volna meg komolyabban.

Azt követően viszont már nem tudtunk érdemben egyeztetni egymással, mert Supka Attila bejelentette, hogy elfogadja a Honvéd ajánlatát. Ez kisebb sokként ért bennünket, hiszen nem véletlenül kezdtünk közösen pár hónapja egy hosszútávú munkába. Nem ezt vártuk tőle, szerintünk az elválást így ebben a formában nem tehette volna meg, hiszen a szerződése rendelkezik ezekről a dolgokról is, de picit nagyobb hűséget is elvártunk volna tőle az előzmények után. Ezért fordultunk bírósághoz.

A Szeged 2011-Grosics Akadémia labdarúgó klub egészen pontosan munkaviszonya jogszabály ellenes felmondása miatt kezdeményezett eljárást Supka Attila ellen. Az egyesület keresetet nyújtott be a területileg illetékes közigazgatási és munkaügyi bíróságnál, illetve az MLSZ Fegyelmi Bizottságánál.

Íme, a Honvéd reakciója – kattints!

Híres: Két szék közül a pad alá estem

Mint arról beszámoltunk, Supka mellett a szegedi segítője, Híres Gábor is otthagyta az addigi klubját, hogy Kispestre mehessen, azonban az együttesnél jelezték: Supka az eddigi, meglévő stábbal folytatja a megkezdett munkát az idei szezonban. A történteket sajnálja a korábbi válogatott védő.

– Picit mélyütés volt, amikor a televízióban nem igazán hallottam a nevemet, mint érkező pályaedző, hiszen valamelyest már beleéltem magam, hogy egy ilyen nagy múltú klubnál dolgozhatnék. Szegedről én is eljöttem Attilával, azt a munkát közben feladtam, hiszen egy igazi pályaedző követi a vezetőedzőjét, én is így terveztem. Picit most csalódott vagyok, hiszen két szék között a pad alá estem. Nagyon nagy kihívásnak tekintettem volna a kispesti munkát, hiszen egy bajnokcsapatról van szó, amelynek a múltja tiszteletet parancsol, ráadásul Attilával is szívesen dolgoztam volna együtt tovább, szívesen segítettem volna neki, hiszen tökéletesen kiegészítjük egymást – mondta honlapunknak akkor Híres.