I. félidő:

Nagyon gyorsan vezetést szerzett a Fehérvár a fővárosban, méghozzá egy látványos találattal: Funsho beívelését Petrjak remekül tette vissza Nikolics elé, aki 15 méterről, egyből kilőtte a bal alsót (0-1).

Hamar hátrányba került a Honvéd Fehérváron

A MOL Fehérvárnak négy perc se kellett, hogy egy kifejezetten látványos góllal előnybe kerüljön a Honvéd ellen. A mérkőzést itt nézheti élőben: https://bit.ly/2MLxrVW

Közzétette: M4Sport – 2020. június 9., kedd

A 17. percben megkapta az esélyt a Vidi a kétgólos előny kialakításához is: Mezghrani kézzel akadályozta meg Nikolics centerezését, Csonka játékvezető pedig a 11-es pontra mutatott. A büntetőt Nikolics végezte el, de a kapu bal oldala felé tartó labdáját Tujvel kiütötte, majd Pátkai gyengécske ismétlését is elcsípte. Közben meg is sérült a piros-feketék kapusa, aki aztán kötéssel a fején folytatta a játékot.

A 33. percben Lanzafame kapott ajándéklabdát Kovács Istvántól és a félpályán alig túl észrevette, hogy Kovácsik kint áll a kapujából. Meg is próbálta majd 50 méterről beívelni a labdát a hálóba, de végül célt tévesztett. De ettől függetlenül ravasz megoldás volt. A 42. percben ennél nagyobb helyzetben sem talált be végül az olasz, aki picit balról lőtt is, de Kovácsik szépen mozdult ki és zárta a szöget. Maradt a 0-1.

II. félidő:

A fordulás után is lendületben maradtak a hazaiak. A Ugrai került lövőhelyzetbe, de kicsit balról csak az oldalhálót tudta megzörgetni.

Az egyre több lehetőséget kidolgozó piros-feketék fölénye a 64. percben érett góllá, de kellett hozzá egy nagy egyéni hiba is. Gazdag nagy helyzeténél még védett Kovácsik, a kipattanónál viszont bealudt Pátkai. Ugrai elvette tőle a labdát, kettőt tolt még rajta, majd a léc alá bombázott (1-1).

A szokásos egészségügyi stop a félidő közepén viszont szemmel láthatón helyre tette a Vidit. A 74. percben, a szünet óta első valamire való Vidi-helyzetből majdnem gól született: Stopira közeli fejesét ütötte ki eldőlve Tujvel. Három perccel később Petrjak jobb oldali beadása végül eljutott a hosszún Nikolicsig, aki azonban a jobb kapufa mellé pörgetett.

A hajrában még a Honvéd is fel tudott picit pörögni. A 84. percben Moutari lépett ki a jobbösszekötő helyén. visszagurított a szinte tiszta helyzetben érkező Nagy Gergő elé, aki lőtt is, de Juhász blokkolni tudott. Moutari nem sokkal később maga fejezett be egy egyéni akciót, de nem volt elég pontos.

Maradt az 1-1, amellyel azért a történtek fényében a Honvéd lehet valamivel elégedettebb. Az újabb elveszített két pont a fehérváriaknak még sokba kerülhet a bajnoki hajrában, különösen ha a Ferencváros hozni tudja a szerdai meccsét.

OTP Bank Liga, 28. forduló, kedd:

Budapest Honvéd – MOL Fehérvár FC 1-1 (Ugrai 64., ill. Nikolics 4.)

A meccs minden fontos mozzanata percről percre itt!

Korábban:

Újpest – DVSC 3-1 

Kisvárda – Mezőkövesd 1-1

Az NB I állása: