I. félidő:

Ristevski hatalmas helyzete jelentette az első komolyabb eseményt: a 6. percben Burekovic balról belőtt szabarúgása egyet pattant az ötösnél, mielőtt Ristevski közvetlen közelről fejelt volna, Nagy Sándor azonban odaért és hatalmas bravúrral védett. Bő három perccel később viszont már nem volt esélye a debreceni kapusnak: Simon szöglete után a védők feje fölött elszállt a labda, érkezett viszont Ristevski, aki 8 méterről, dropból a kapuba lőtt (1-0).

Hamar megszerezte a vezetést az UTE a Loki ellen

Tíz perc sem kellett az Újpestnek, hogy előnybe kerüljön a Debrecen ellen. Valószínűleg nem ilyen kezdésről álmodott a héten kinevezett Kondás Elemér? A mérkőzést itt nézheti élőben: https://bit.ly/30u2Q7h

Közzétette: M4Sport – 2020. június 9., kedd

Az immáron Kondás Elemére vezette DVSC a 17. percben jutott el az első lehetőségéig: Bódi szögletét Garba csúsztathatta volna a kapuba a rövid saroknál, de inkább az égbe fejelt. A 30. percben a nigériai csatár megint helyzetbe került, ekkor a volt debreceni Szakálytól kapott gólpasszt, de a támadó a kapu mellé lőtt.

Az egyre inkább mezőnyfölénybe kerülő Loki főként távoli lövésekkel operált, ezek közül a csereként beállt Kusnyíré volt a legveszélyesebb: a 42. percben Burekovic szabadított fel röviden, a fiatal bekk lőtt is 19 méterről, nem is sokkal a jobb kapufa mellé!

II. félidő:

A második játékrész is a lehető legjobban, korai góllal kezdődött az Újpest számára. A 48. percben Obinna lendült meg a labdával a félpályánál, majd kitette a játékszert Simonnak, aki a jobbösszekötő helyéről, 15 méterről a léc alá bombázott (2-0).

A második félidő elején növelte előnyét az UTE

Nem várt sokat az UTE a második félidőben, hogy növelje előnyét a Debrecen ellen. Egy gyors támadás végén Simon lőtt nagy gólt. A mérkőzést itt követheti élőben: https://bit.ly/30u2Q7h

Közzétette: M4Sport – 2020. június 9., kedd

Az 59. percben váratlan esélyt kapott az addig kaput sem találó Debrecen, méghozzá egy öngóllal. Varga Kevin beadásáról lemaradt Adeniji, de Banai pechjére épp Herisre ütötte a labdát, amely így a hálóban kötött ki (2-1). Három percig tarthatott azonban csak a vendégremény, a 62. percben ugyanis Burekovic remek beadása után Simon közelről a hálóba fejelt (3-1).

Csak pillanatokig remélhetett a Loki

Hiába szépített szerencsével a Debrecen, az Újpest pillanatokon belül visszaállította a kétgólos különbséget és magabiztosan vezet.

Közzétette: M4Sport – 2020. június 9., kedd

A harmadik bekapott találat végképp megfogta a DVSC-t és magabiztossá tette a lilákat. Próbálkozott ugyan a Loki, de a hazai védelem sikerrel állta a nem túl viharos rohamokat. Az első igazi debreceni kapura lövésig pedig a 84. percig kellett várni, Bódi 12 méterről, fordulásból leadott lövését ütötte ki a léc alól Banai.

Gól azonban már nem esett, az Újpest három napon belül a második életbe vágó három pontját is megszerezte, és picit fellélegezhet, a DVSC viszont egyre nagyobb bajba kerül a kiesési harcban.

OTP Bank Liga, 28. forduló, kedd:

Újpest – DVSC 3-1 (Ristevski 10., Simon K. 48., 62., ill. Heris 59. – öngól)

A meccs minden fontos mozzanata percről percre itt!

Később: 

21:00: Bp. Honvéd – MOL Fehérvár FC – ÉLŐBEN itt!

Korábban:

Kisvárda – Mezőkövesd 1-1