I. félidő

Az NB I szombati játéknapjának második mérkőzésén a koronavírus-járvány miatt erősen tartalékos Budapest Honvéd fogadta a sereghajtó Mezőkövesdet. Jó hír volt a kispestiek számára a találkozó előtt, hogy újra a kispadról irányíthatta csapatát Bódog Tamás vezetőedző, ám a piros-feketék edzői stábjából és játékoskeretéből így is többen hiányoztak.

Az első veszélyesebb lehetőséget a hazaiak alakították ki, a 3. percben a bal oldalon felfutó Tamás elé került a labda a 16-oson belül, és éles szögből lövésre is vállalkozott, a labda a lécet súrolva hagyta el a játékteret. A 18. minutumban is Tamás volt a főszereplő, ám ezúttal negatív értelemben: a korábban már a magyar válogatott bő keretébe is meghívót kapó balhátvéd kőkeményen rácsúszott Besirovic jobb bokájára, amiért a játékvezető azonnal kiállította őt.

Ezt követően kissé feszültté vált a hangulat, főként a szabálytalanságok és sárga lapok jellemezték az első félidőt, nem pedig a helyzetek.

A vendégeknél Cseri aktívan játszott, ám ezúttal a megszokottnál kevesebb kreativitás jellemezte a játékát, a 26. percben viszont ő lódult meg a saját térfeléről egy kontrával, majd a 16-oson belülre érve nem passzolt a másik oldalon érkező Besirovicnak, hanem inkább lövésre vállalkozott, a labda viszont jó 1,5 méterrel elment a bal kapufa mellett – több lehetőséget sajnos azonban nem lehetett feljegyezni ebből a játékrészből.

II. félidő

Nagy Honvéd-ziccerrel indult a második félidő, a 48. percben Szappanos passzolta ki a 19 méterre lévő Berecznek a labdát, akitől az méterekre elpattant, egészen pontosan a 16-oson belül egyedül álló Zsótérhoz, aki kapura fordult és a nagyon jól kimozduló Szappanosba lőtte a ziccert. A 62. percben megszerezte a vezetést a Mezőkövesd: Vutov a jobb oldalról remekül ugratta ki a védők mögé bemozgó Bereczet, aki nagy helyzetben Tujvel mellett a jobb alsó sarokba lőtt, 0-1.

Az egyenlítésre nem kellett sokat várni, négy minutummal később egy bal oldalról érkező beadás után Lászlót akasztotta meg Lakvekheliani a 16-oson belül, amiért büntetőt kapott a Honvéd. A tizenegyest Hidi magabiztosan gurította a jobb alsóba, Szappanos a másik irányba vetődött, 1-1.


Az utolsó tizenöt percben hat sárga lapot is kiosztott a játékvezető, így sokat állt a játék, a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. A tartalékos Budapest Honvéd végül több mint 70 percet emberhátrányban játszva egy pontot elcsípett a Mezőkövesd ellen.

NB I, 9. forduló

Budapest Honvéd–Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (Hidi 69. – 11-esből, ill. Berecz 62.)
Kiállítva: Tamás (18.)

Honvéd: Tujvel – Kamber, Lovric, Baráth – László (Kocsis 68., Németh D., 94.), Szendrei, Hidi, Zsótér (Nagy G., 68.), Tamás – Tóth-Gábor (Bocskay, 46.), Szabó A. (Kesztyűs, 68.)

Kövesd: Szappanos – Farkas (Lakvekheliani, 57., Vadnai 72.), Jagodics, Karnitski, Eperjesi – Meskhi, Berecz – Besirovic (Jurina, 85.), Cseri, Vutov – Serderov (Boriachuk, 46.).