I. félidő

Mezőkövesdi fölénnyel telt el a játékrész első fele. A hazaiak főként Drazic révén többször is megzavarták a vendégvédelmet, igaz, mindig volt valaki a kispestieknél, aki az utolsó pillanatban közbelépett. A legnagyobb lehetőség így egy átlövésből adódott a kövesdiek előtt, de Cseri 23 méteres bombáját szépen védte Gróf a 17. percben.

A másik oldalon Vadócz riogatott, a válogatott középpályás 20 méteres lövését védte bravúrral Dombó a 27. percben. A kispestiek a félidő derekán kiegyenlítettebbé is tették a meccset, amely jó iramú volt, de a kemény párharcokat sem nélkülözte. 0-0-ás döntetlennel vonultak szünetre a csapatok.

II. félidő

Fordulás után gyorsan megszerezték a vezetést a kispestiek: egy labdaszerzés után Vadócz indította parádés labdával Holendert, aki ziccerben elhúzta a kapus mellett, majd a hálóba lőtte a labdát (0-1). Cserékkel próbált frissíteni Kuttor Attila, a hazaiak vezetőedzője, de hiába támadott többet a hazai gárda, helyzetig nem jutottak a kövesdiek. A Honvéd Vadócz révén kis híján megduplázta az előnyét, Danilo lekészítése után a válogatott középpályás kevéssel vétette el a jobb alsót.

A hajrában már különösebb izgalmak nélkül zajlott a játék, a Honvéd megőrizte az előnyét, így négy forduló után 12 pontja van, azaz hibátlan, és tartja a lépést a jobb gólkülönbséggel előtte álló Ferencvárossal.

OTP Bank Liga, 4. forduló:

Mezőkövesd – Budapest Honvéd 0-1 (Holender 51.)

Mezőkövesd: Dombó – Pillár, Hudák, Szalai A., Vadnai (Silye, 60.) – Cseri, Szeles, Mihailo (Alves, 81.), Tóth B. – Koszta (Szakály D., 68.), Drazic

Honvéd: Gróf – Batik, Baráth, Skvorc – Heffler, Vadócz, Nagy G., Uzoma, Pilik (Kamber, 78.) – Danilo (Kukoc, 92.), Holender (Lukács, 69.)

TABELLA: Így áll az NB I!

Supka a hitet emlegette, Csertői és Vignjevic az időjárást – így látták az edzők