Mint arról már beszámoltunk, Pisont István irányítja majd a Budapest Honvédot a hétvégi, DVTK elleni bajnoki mérkőzésen – Giuseppe Sannino és másodedzője, Alessandro Recenti helyettesítésére azért van szükség, mert kapcsolatba kerülhettek a koronavírus miatt lezárt területeken élő emberekkel.

A két szakember – akik egyelőre nem látogatják a Honvéd edzőközpontját sem – jól van, tünetmentesek, de elővigyázatosságból szükség volt erre a döntésre.

Először is szeretném megköszönni a sok érdeklődést, aggódó telefont, üzenetet, amit az elmúlt időszakban kaptam – mondta Giuseppe Sannino a honvedfc.hu-nak.

Mindenkit szeretnék megnyugtatni, hogy jól vagyok, nincsenek tüneteim, semmi bajom. Mindössze annyi történt, hogy a klubbal egyeztetve, közösen úgy döntöttünk, hogy szem előtt tartva mindazt, amit a rendkívüli helyzet megkövetel, távolról irányítom a csapat munkáját.

Mindannyian felelősséget érzünk a csapat játékosaiért, az akadémián focizó gyerekekért, a szülőkért, a szurkolókért és a klubnál dolgozókért. Éppen ezért hoztuk meg azt a döntést, amit – ahogy figyelem a híreket – minden felelősen gondolkodó szervezet, sportklub, nagyvállalat meghozott. Mindig is aktív, impulzív, a munkájáért rajongó ember voltam, ezért természetesen jobban szeretnék most is a fiúkkal lenni a pályán, de még egyszer hangsúlyozom, az ideiglenes távolmaradásom az ő érdekük is. Pisont Istvánnal folyamatosan kapcsolatban vagyok, naponta többször is egyeztetünk telefonon az edzésmunkáról és a szombati taktikáról. Biztos vagyok abban, hogy jól felkészülünk a DVTK elleni mérkőzésre – tette hozzá a tréner.

“Amikor visszaérkeztem Olaszországból…”

Sanninót a Sky Sport Italia is idézte, ott a szakember elmondta, hogy Olaszországból visszatérve szembesült a helyzettel.

Jól vagyok és alig várom, hogy ismét a csapattal lehessek.

Amikor visszaérkeztem Olaszországból, a repülőgépről leszállva azonnal megmérték a lázamat.

A klubbal együtt arra a döntésre jutottunk, hogy jobb az elővigyázatosság. Remélem, mielőbb visszatérhetek – idézi a portál Sanninót.