A Budapest Honvédnál már javában zajlik a következő idény keretének kialakítása. Március végén eldőlt, hogy Holender Filip a svájci élvonalbeli Luganóhoz szerződik, május végén a MOL Vidi FC ellen elveszített kupadöntő után szerződése lejártával ingyen távozott Danilo, Gróf Dávid a Ferencvároshoz igazolt, Dino Skvorc és Fousseni Bamba kontraktusát nem hosszabbították meg, valamint Tischler Patrik kölcsönszerződése után visszatért Újpestre, és az addigi vezetőedzőt, Supka Attilát az olasz Giuseppe Sannino váltotta a kispadon.

Az érkezőknél eddig nem volt nagy mozgás a kispestieknél: a Fradi korábbi nigeri szélsője, Amadou Moutari, illetve a magyar-izraeli kettős állampolgárságú kapus, Lefkovits Robi szerződtetését jelentették be hivatalosan.

A csakfoci.hu információi szerint a Budapest Honvéd megköszönheti a 30 éves, német és tunéziai állampolgársággal rendelkező támadó középpályás, Änis Ben-Hatira szolgálatait.

Úgy tudjuk, hogy a 11-szeres tunéziai válogatott labdarúgó hétfőn nem tartott az együttessel a tiroli edzőtáborba, ahol a csapat folytatja a nyári felkészülést a 2019-2020-as idény küzdelmeire.

Ben-Hatira nagy reményekkel érkezett február közepén a Honvédhoz: elmondása szerintélete legjobb döntését hozta meg“, valamint a csakfoci.hu-nak adott interjúban elárulta, csak a klubra szeretne koncentrálni az ittléte alatt.

A rutinos labdarúgónál a kispesti karrierje során április közepén rendőrségi házkutatást tartottak a Berlinben lévő, charlottenburgi lakásánál. Akkor a klubhonlapnak elmondta, a vádak alaptalanok vele kapcsolatban, a XIX. kerületiek közleménye szerint mindaddig hisznek a játékosuk ártatlanságában, amíg be nem bizonyosodik annak az ellenkezője.

Ben-Hatira a mögöttünk hagyott idényben 12 tétmérkőzésen lépett pályára, három gólt szerzett, és kettő gólpasszt jegyzett az Európa Liga első selejtezőkörében résztvevő Honvéd színeiben.