Amint azt a csakfoci.hu hétfőn elsőként jelezte, kedden hivatalossá vált: Giuseppe Sannino lett a Budapest Honvéd labdarúgócsapatának vezetőedzője, miután a kispestiek nem hosszabbította meg az addigi edző, Supka Attila június 30-án lejáró szerződését. Az új edző személyét a klub kedden reggel hivatalos közleményben jelentette be.

Korábban honlapunk is beszámolt arról, hogy a kispestiek vezetősége olasz trénerben gondolkodik a jövőt illetően. A Honvéd választása végül Giuseppe Sanninóra esett.

A Budapest Honvéd új vezetőedzője: Giuseppe Sannino

A Budapest Honvéd új vezetőedzője: ⬇️📹✍️A szakemberrel hamarosan hosszabb bemutatkozó videót is közzéteszünk. Isten hozott, Giuseppe! Csak a Kispest! 🔴⚫️

Közzétette: Budapest Honvéd FC – 2019. május 27., hétfő

 

A 62 éves edző legutóbb az olasz harmadosztályú Novara Calciónál dolgozott, de korábban megfordult többek között a görög élvonalbeli Levadiakosz, a 2013/2014-es idényben pedig az angol másodosztályban szereplő Watford élén is. Hazájában több csapatot is irányított, az élvonalban a Sienát, a Chievót, a Palermót, és a Carpit. Az olasz másodosztályban a Cataniát és a Varesét, a harmadik ligában pedig a Triestinát is vezette.

Ahogyan azt már jeleztük, információink szerint az a Fabio Cordella mérte fel a lehetséges jelölteket Olaszországban, aki korábban komolyabban belefolyt a kispesti klub mindennapjaiba, a Honvéd nemzetközi igazgatójaként is dolgozott. Ő volt az, aki beajánlotta Marco Rossit George F. Hemingwaynek.

A Honvéd új edzője: “Megkérdeztem Rossit, egyből igent mondtam”