Mint honlapunkon is beszámoltunk róla, a Budapest Honvéd nyerte a 2019/20-as Magyar Kupát, a szerda esti döntőben 2-1-re legyőzve a Mezőkövesdet.

– A keddi interjúban még nem akartam mondani, de most már elárulhatom: biztos voltam benne, hogy nyerünk, Kálnoki-Kis Dávidnak mondtam is.

Annyira nehezen, néha rossz játékkal jutottunk be a fináléba, hogy ezek után biztos voltam benne, a döntőben jók leszünk és megnyerjük.

Nagyon jó érzés, hogy akadémistaként, Honvéd-érzelmű játékosként a bajnokság után a Magyar Kupát is megtudtuk nyerni a csapattal – nyilatkozta a honvedfc.hu-nak Gazdag Dániel. – A taktikánk az egész meccsen ült. Tudatosan hátrébb húzódtunk, próbáltunk biztos védekezésből kiindulni és abból gólokat szerezni, szerencsére számunkra kedvezően alakult a meccs. Pontosan, ahogy elterveztük. Nagyon boldog vagyok.

Tomás Tujvel egy éve a MOL Vidi FC hálóőreként a Honvéd ellen, most pedig már a kispestiek színeiben ünnepelhetett kupagyőzelmet.

Nagyon jó érzés volt újra felemelni a kupát. Nagyon-nagyon szerettem volna a tavalyi siker után újra nyerni, ezúttal a Honvéd színeiben – mondta a klubhonlapnak a kapus. –Egyik mérkőzés sem könnyű, egy kupadöntő pláne. Mindkét csapat nagyon akarta a győzelmet, de lehet, hogy mi egy kicsit jobban. Most még túl élénken él bennem az élmény, most nem is tudom megmondani, mi döntött a mi javunkra, csak az a lényeg, hogy sikerült! Ez az egész csapat érdeme volt!“

Pisont: „Most melózni kellett az eredményért”; Kuttor: „Jól játszottunk” – így látták az edzők a kupadöntőt