A csakfoci.hu számolt be arról elsőként, hogy Supka Attila lehet a Budapest Honvéd új vezetőedzője, ezt vasárnap este, az M4 Sporton meg is erősítette George F. Hemingway tulajdonos.

Mark de Vries volt másodedző marad és Supka Attila veszi át január 9-én a vezetőedzői munkát.

Pár héttel ezelőtt, amikor elhatároztam, hogy edzőt cserélünk, körülnéztem. Olyan edző kellett, aki nagyon ismeri a magyar mezőnyt, nincs idő most külföldi edzőre, aki megtanulja, mit játszanak a riválisok. Gyűjteményem van a magyar edzőkről, jó és rossz véleményem is van, szerintem Supka Attila az egyik legjobb edző itthon, ráadásul egy úriember, nem a káromkodós, anyázós, másokat nem tisztelő fajta. Technikailag és taktikailag jól felkészült. El is tudott jönni most Szegedről. A csapat a búcsúvacsoránál tudta meg, hogy ő lett az új edző. Attilát ismerem, tudom, mit tud, hogy milyen típusú ember, tudja a játékosokat motiválni, össze tudja fogni a csapatot, remélem, jó döntést hozunk.

A Honvéd honlapjának közlése szerint egyébként a szakember szerződése 2019. június 30-ig szól majd.

Ami az elődöt, Erik van der Meert illeti, az üzletember elárulta, mi volt az oka a holland szakember menesztésének. Néhány hete egy Hollandiában megjelent interjú kavart vihart Kispesten, de akkor van der Meer cáfolta, hogy nyilatkozott volna. Úgy tűnik, azért nem teljesen ez volt a helyzet.

Azt is néztem, hogy mit tudunk elérni az edzővel ebben az évben. Volt egy nyilatkozata, amit aztán cáfolt, utána a holland újság állította, hogy mégis nyilatkozott, és bizonyítéka is volt.

Ha azt nem feltételezzük, hogy csökkentett mentális képességű volt abban az időben, akkor azt kell feltételeznem, hogy olyan dolgokat mondott, amiért elbocsájtás jár. Úgy gondoltam, hogy nem képes összefogni a csapatot, amikor pedig nyilatkozott, akkor ilyen szinten gyengeelméjű is, normális edző nem nyilatkozik így, ha úgy gondolja, hogy a tulajdonosról kell beszélnie.

Hemingway viszont cáfolta, hogy a játékosok “puccsolták” volna meg a holland szakvezetőt.

Nem igaz, hogy a játékosok bármilyen megjegyzést tettek volna az edzővel kapcsolatban, ha odajön valaki ezért, az edző háta mögött, azt nagyon gyorsan kiküldöm az irodámból, és elveszti a bizalmamat. Nem igaz, hogy az öltözőben az egység megbomlott volna. Jött egy játékos nyáron, aki nem illett az öltözőbe, ő viszont már elment – utalt Latifu esetére a klubvezető.