Mint ismert, a Budapest Honvéd a litván Zalgiris Vilniussal találkozik a Európa Ligában. Úgy tudjuk, hogy a kispestiek nagy eséllyel a nemzetközi mérkőzéseiket nem az eddigi átmeneti otthonukként szolgáló Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezik majd, hanem a vadonatúj Illovszky Rudolf Stadionban.

A Honvéd – Vilnius EL-selejtező mérkőzés első összecsapására július 11-én kerül sor, feltehetően a Vasas új létesítményében, a visszavágót pedig egy héttel később rendezik Litvániában.

A Honvéd az előző szezon bajnoki mérkőzéseit az MTK stadionjában játszotta a saját létesítményének építése miatt, ami a következő NB I-es idényben sem változik.

FRISSÍTÉS: A Honvéd cikkünk megjelenése után nem sokkal megerősítette honlapján, hogy valóban az új Illovszky-stadionban játssza le a litvánok elleni, majd továbbjutás esetén a második hazai meccsét is az Európa Ligában.

“Az Új Hidegkuti Nándor Stadion ad otthont ugyanis a Maccabi Játékoknak, amely július 29-től augusztus 7-ig tart, viszont az előkészületek miatt már korábban sem tudjuk használni a létesítményt. Klubunk vezetése ezért megegyezett a Vasassal arról, hogy az első (két) Európa-liga-meccsünket a Fáy utcában játsszuk le, s ezúton is köszönjük a piros-kékek (különösen Markovits László elnök) segítőkész hozzáállását, amelyet a tárgyalások során tanusítottak az irányunkba.

Amennyiben a csapat bejut az Európa-liga harmadik selejtezőkörébe, akkor újra az MTK pályáján kerül sor a meccsre, ahol az NB I-es bajnokikat is rendezzük majd” – olvasható a közleményben.

EL-selejtező: A Vidi montenegrói, a Honvéd litván, a DVSC albán ellenféllel meccsel