Németországból származó információink szerint a Dárdai Pál vezette Hertha BSC korábbi játékosa, Änis Ben-Hatira lesz a Budapest Honvéd harmadik téli igazolása az algériai Mohamed Mezghrani és szűk két hete súlyosan megsérült grúz Zakaria Beglarisvili után.

Értesüléseink szerint a 11-szeres tunéziai válogatott labdarúgó már át is esett az orvosi vizsgálatokon, és kedden sajtótájékoztatót tart a kispesti klub, amely a sajtómeghívójában úgy fogalmazott, hogy neves és különleges játékost mutat be.

A 30 éves játékos legutóbb, 2018. április 15-én hazájában, a Stade Gabésien elleni (1-1) bajnokin játszott az Espérance színeiben, de korábban megfordult a török Gaziantepspornál, Németországban pedig az SV Darmstadt, az Eintracht Frankfurt, a Hamburg és az MSV Duisburg alkalmazásában is állt, 2018 májusa óta nincs csapata, jelenleg szabadon igazolható.

Ben-Hatira karrierje során a legtöbb mérkőzést a Hertha BSC-ben játszotta, ahonnan verekedés miatt küldték el 2016 januárjában. A tunéziai származású, berlini születésű játékos a Werder Bremen elleni (3-3) bajnoki után a csapatbuszon összeveszett klubtársával, Mitchell Weiserrel, és a vita hevében tettlegességre ragadtatta magát.

A támadó középpályásként és szélsőként is bevethető labdarúgót a karrierje csúcsán, 2014 februárjában 3 millió euróra taksálta a Transfermarkt. Ben Hatira 2009-ben U21-es Európa-bajnokságot nyert a német utánpótlás-válogatottal, 2013-ban tagja volt a német másodosztályt megnyerő Hertha BSC-nek, a 2017-18-as idényben pedig tunéziai bajnok lett az Espérancénál.

Már aláírt: itt az “árulkodó” bizonyíték

Ben Hatira az Instagram-sztorijában kicsivel több, mint egy órája egy fotót is feltöltött, amely arról árulkodik, megegyezett az új csapatával.

Itt a bizonyíték! Honvéd-mezben pózol az NB I új sztárja