A csakfoci.hu hétfő számolt be arról elsőként, hogy a Dárdai Pál vezette Hertha BSC korábbi balhés játékosa, Änis Ben-Hatira lesz a Budapest Honvéd harmadik téli igazolása, aki 303 nap után játszhat újra.

A 30 éves, 11-szeres tunéziai válogatott labdarúgó hétfőn már átesett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, és még aznap aláírhatta a szerződését a kispestieknél. Bár a formaiságok még hátravannak, többek között a sajtótájékoztató is, amelyet 12:30-kor tartanak, ahol hivatalosan is bemutatják a csapat harmadik téli átigazolását.

Néhány órával azután, hogy honlapunk elsőként megírta a játékos érkezését, a tunéziai lapok is hivatalosnak tekintik Änis Ben-Hatira szerződtetését. Még egy képet is mutattak a közösségi oldalaikon, amelyen már a támadó középpályásként és szélsőként is bevethető labdarúgó a Honvéd mezében pózol.

Ben Hatira legutóbb, 2018. április 15-én hazájában, a Stade Gabésien elleni (1-1) bajnokin játszott az Espérance színeiben, de korábban megfordult a török Gaziantepspornál, Németországban pedig az SV Darmstadt, az Eintracht Frankfurt, a Hamburg és az MSV Duisburg alkalmazásában is állt, 2018 májusa óta nincs csapata, jelenleg szabadon igazolható.

Balhés múlt

Ben-Hatira karrierje során a legtöbb mérkőzést a Hertha BSC-ben játszotta, ahonnan verekedés miatt küldték el 2016 januárjában. A tunéziai származású, berlini születésű játékos a Werder Bremen elleni (3-3) bajnoki után a csapatbuszon összeveszett klubtársával, Mitchell Weiserrel, és a vita hevében tettlegességre ragadtatta magát.