I. félidő:

Az első helyzet a nem túl jó formában lévő Honvédé volt a MOL Aréna Sóstóban, Doka beadása után Traoré Stopira és Rus közül fejelt a bal alsó mellé.

A hat meccs óta veretlen Vidi aztán átvette a kezdeményezést és nem sokkal a vendéghelyzet után már Kodsro lövését kellett kiütnie az egykori fehérvári kapusnak, Tujvelnek. Ennél a lehetőségnél, majd tíz perccel később is Petkovic hibázott nagyot, de a szerb védőnek az első negyedóra végén is szerencséje volt, mert Dárdai nem találta el a kaput. Még…

A 20. perc hozta a Honvéd talán legszebb akcióját, ekkor Traoré visszagurítását az izlandi Jónsson lőtte meg 15 méterről, de Kovács kitenyerelte a léc alól a labdát. A 26. percben viszont jött a hazaiak vezető gólja: Zulj felívelt labdáját Kodro mellel készítette le Dárdainak, aki 11 méterről, ballal és kapásból a hálóba lőtt (1-0).

A 36. és 38. percben viszont akár fordíthatott is volna akár a Honvéd, hiszen előbb Jónsson fejelt a lécre, majd Stopira kis híján öngólt szerzett, ám Kovács kapus nagyot mentett.

A félidő hajrájában előbb a kispestiek reklamáltak 11-est Stopira kezezésénél (nem lett belőle büntető), majd jött – épphogy a szünet előtt – a második hazai találat. A 47. percben Nego laposan passzolt be a 16-os jobb oldaláról, Zulj egyből továbbtette azt az ötösön érkező Kodróhoz, aki a hálóba stukkolt. Szép akció volt (2-0).

II. félidő:

Az egyre elégedetlenebb Honvéd-szurkolók (akik egy “Szégyen” feliratú molinót is vittek magukkal Székesfehérvárra) unszolására aktív próbált lenni a vendégcsapat a fordulás után, de sokáig nem tudott komoly lehetőséget kialakítani a hazai kapunál. Traoré és Machach távoli kísérlete legalábbis aligha volt tekinthető ennek.

Eközben a mezőny egyik legjobbjának, Zuljnak volt egy veszélyesebb lövése 18-ról, a 64. percben, nem sokkal ezután pedig már jött egy gólt ígérő Honvéd-lehetőség, Batik fejese és Traoré “mellese” után Kovács védett. A kispestiek aztán amiatt is bosszankodhattak, hogy legjobb góllövőjük, Lukic megkapta az ötödik sárgáját egy könyökös miatt, így nem lehet majd ott a Mezőkövesd elleni ki-ki meccsen, a következő NB I-es fordulóban.

A hajrára egy kaput eltaláló Traoré-fejessel fordultak rá a csapatok (nem okozott gondot a hazai hálóőrnek), majd a Tujvelhez hasonlóan ex-fehérvári Tamás közeli lövése kerülte el a kapu jobb oldalát. Az utolsó percekben Doka kaput tévesztő – tényleg nagyon közeli – lövése, illetve egy VAR-vizsgálat okozott némi izgalmat (utóbbinál megint nem láttak 11-est a Vidi-védelemnél), de gól már nem esett.

Az immáron hét meccs óta veretlen Vidi megerősítette negyedik helyét (sőt, már a dobogóhoz képest is lőtávolon belül került egyelőre), a Honvéd viszont még bajban lehet, ha a mögötte lévő MTK és Gyirmót közül bárki nyerni tudna esetleg a fordulóban. A piros-feketék jelenleg öt, illetve hat ponttal előzik meg egy meccsel kevesebbet játszott üldözőiket.

OTP Bank Liga, 31. forduló:

MOL Fehérvár – Budapest Honvéd 2-0 (Dárdai 25., Kodro 47.)

Fehérvár: Kovács – Rus, Stopira, Sabanov – Nego, Zulj, R. Pinto (Alef, 87.), Dárdai (Funsho, 80.), Heister – Kodro, Nikolics (Petrjak, 79.)

Honvéd: Tujvel – Petkovic, Batik, Klemenz, Tamás – Nagy G. (Hidi, 75.), Pantelic (Bőle, 82.), Doka – Machach, Jónsson (Zsótér, 60.) – Traoré (D. Drazic, 82.)

Korábban:

Mezőkövesd – DVSC 0-1

Vidi: “Figyeljük, hogy mi történik még a bajnokságban”; Honvéd: “Jól néztünk ki a pályán, de…” – így látták az edzők