Giuseppe Sannino március közepén távozott a Honvéd vezetőedzői posztjáról. Az 62 éves az elmúlt időszakban több ízben is beszámolt az olasz sajtóban a Magyarországon eltöltött időszakáról. A napokban újabb lapnak nyilatkozott, melyben kiemelte, edzői karrierje után más szerepkörben képzeli el a jövőjét.

Nagyon jól éreztem magam Magyarországon. Budapest egy rendkívüli város, fényes jövő előtt áll a magyar labdarúgás. Új stadionok és akadémiák vannak a fiatalok számára, akik a legmodernebb létesítményekben élnek, tanulnak és edzenek. Az új stadion májusban kerül átadásra, melyet egy év alatt építettek fel. Négy mérkőzést játszottunk az Európa Ligában, ahonnan büntetőkkel estünk ki. A koronavírus-járvány miatti kényszerszünet előtt a negyedik helyen álltunk a bajnokságban, és elődöntősök vagyunk a Magyar Kupában – kezdte az olasz La Provincia Pavese hírlap online kiadásának Giuseppe Sannino, aki még a Honvéd edzőjeként Magyarországon két hétig házi karanténban volt, miután pár napra hazautazott Varésébe.

Időközben a vírus is megjelent Magyarországon, utána az edzői stábom tagjai is hazatértek. A vezetőséggel egyeztetve úgy döntöttem, felmondok. Az egészségügyi válság közepette hazavezettem Olaszországba.

A jövőjével kapcsolatos kérdésre válaszolva a szakember elmondta, egy új szerepkörben képzeli el magát.

Néhány évig még edzőként dolgoznék tovább, aztán majd szeretnék sportigazgató lenni. Iránymutatásokat adnék a kluboknak, felismerve bizonyos értékeket, amelyek elvesztek a mai futballban – fogalmazott.

Sannino őszintén a kispesti karanténról: “Másképp néztek rám, mintha pestises lettem volna”