A Crvena Zvezda, a Szpartak Moszkva és a portugál Tondela korábbi játékosa, a szerb Marko Petkovic a télen Topolyáról igazolt a magyar fővárosba, a TSC kék mezét a Budapest Honvéd piros-fekete dresszére cserélve – ahol honfitársa, Nebojsa Vignjevic a szakvezető. A 29 éves jobbhátvéd eddigi hat bajnokiján 1-1 góllal és gólpasszal segítette csapatát.

Több mint egy év szerbiai tartózkodás után úgy döntöttem, hogy egy lépéssel tovább megyek, méghozzá Magyarországra. Mondhatom, hogy egy nagyszerű bajnokságban és kiváló körülmények között játszhatok, a Honvedet “szerb kolóniának” is nevezik és ez sokat segített a beilleszkedésben. Remek ligát választottam, a mérkőzések szinte mindegyike háromesélyes, a 12 csapat mindegyike versenyképes a bajnokságban. Egy másik és ugyanilyen fontos részlet, hogy nagyszerűek a stadionok. Ezért a magyar klubok több külföldit vonzanak – mondta a légiós a szerbiai Sportklubnak.

Ennek ellenére a Honvéd légiósa nem szándékozik megállni Budapesten – szerződése ugyanakkor 2023 nyaráig biztosan Kispestre köti majd.

Megvan bennem a minőség és az erő többre is. Elégedett vagyok Magyarországgal, de úgy érzem, van még mit mutatnom a futballvilágnak, van bennem képesség a továbblépésre. Valószínűleg a pályafutásom elvesztegetett egy éve miatt is gondolom így.

Élvezem az ittlétet Budapesten és a csapat tavasszal egyre erősebbnek tűnik. Sokan mondják, hogy Budapest Európa legszebb városai közé tartozik és volt már időm meggyőződni erről.

Petkovic összehasonlította a szerb és a magyar bajnokságot, rávilágítva a problémára, mely szerint hazájában a bajnoki cím rendre a Zvezda és a Partizan között dőlt el, ahol már a harmadiknak sincs esélye, bajnoki ambíciója senki másnak nem lehet.

Másoknak is fel kellene emelkedniük, mint például Magyarországon. A Zvezdánál és a Partizannál nincs gond, de a magyar futball kezd komolyodni, mert erős klubok lihegnek a Ferencváros nyakában.

Nem azt mondom, hogy feltétlenül csak külföldiekre van szükségünk, de miért ne találnának a Zvezda és a Partizan fiataljai – akiknek nincs esélyük a klubjaikba bekerülni – például a Vajdaságban, a TSC-ben ugródeszkát… Legyünk őszinték, nekünk is sokkal jobb körülményekre lenne szükségünk, akkor sokkal jobb lesz a futballunk! – nyilatkozta a bekk, aki nem tett le még arról sem, hogy bekerüljön a világbajnoki résztvevő szerb válogatott keretébe.

Eddig négyszer viselhette hazája mezét, legutóbb még 2021 nyarán, Japán ellen, azóta nem kapott meghívót.

MLSZ: Fontos elvárás az NB I-es klubok felé, nagy változások jönnek a következő szezontól