Oleksandr Petrusenko szerződtetése után tapasztalt játékossal erősödött a Honvéd kerete, miután a kispesti klub megvásárolta a Topolya szerb hátvédjét, Marko Petkovicot. A 29 esztendős jobb oldali védő négyszeres válogatott, 201 mérkőzésen lépett pályára a szerb bajnokságban, mostantól pedig a Budapest Honvédot erősíti.

A megállapodás másfél évre szól, hosszabbítási opcióval.

Marko Petkovic személyében egy rutinos játékos érkezett a jobbhátvéd posztra. Azt várjuk tőle, hogy a játékával és a mentalitásával hozzájárul a csapat jó teljesítményéhez a pályán és azon kívül is – mondta a klubhonlapnak Kun Gábor ügyvezető.

A jobb oldali középpályásként és szükség esetén középső védőként is bevethető Petkovic az OFK Beogradban nevelkedett, majd 2013 és 2017 között a Crvena zvezda színeiben játszott. Szerbiából Oroszországba vezetett az útja, ahol a Szpartak Moszkva légiósa volt. Egy rövid kitérő erejéig a portugál Tondelában is megfordult, 2020 szeptemberében visszatért hazájába, miután a Topolya szerződtette. A vajdasági együttesnél csapattársa volt a napjainkban már a kispestieket erősítő Nenad Lukic.

Petkovic az elmúlt másfél évben 37 mérkőzésen 5 gólt szerzett és 1 gólpasszt jegyzett, az idei szezonban 12 bajnokin egyszer volt eredményes.

A Honvéd egy gazdag történelemmel, remek lehetőségekkel bíró klub, örömmel írtam alá a szerződésemet az együttessel. Remek körülmények fogadtak a csapat edzőközpontjában, láttam a stadiont is, nagyon szép a létesítmény, a célom, hogy segítsek a Honvédnak a minél jobb tavaszi szereplés elérésében. Természetesen Nenad Lukiccsal is beszéltem a megállapodás előtt, dicsérte a Honvédot, izgatottam várom az új kihívást a karrieremben – nyilatkozta a kispestiek második téli szerzeménye.

Honvéd: A Dinamo Kijevben nevelkedett az első téli igazolás – hivatalos