Ukrán középpályás erősítette meg keretét a Budapest Honvéd FC, miután az NB I-es klub

másfél éves, hosszabbítási opcióval ellátott szerződést kötött az ukrán Oleksandr Petrusenkóval.

Kun Gábor ügyvezető azt emelte ki, hogy Petrusenko megvásárlásával olyan játékos érkezett, aki a legjobb teljesítményt védekező középpályásként tudja nyújtani:

Ebben a pozícióban mindenképpen szerettük volna bővíteni a lehetőségeinket. Petrusenko az előző csapatánál alapember volt, de szeretne a magyar bajnokságban is bizonyítani.

A 23 esztendős Oleksandr Petrusenko a Dinamo Kijev akadémiáján nevelkedett, játszott a legnagyobb ukrán klub korosztályos együtteseiben (pályára lépett az ifjúsági BL-ben, illetve az ukrán korosztályos válogatottakban), valamint a kék-sárgák második csapatában, majd a Girnyk-Sporthoz igazolt, legutóbb pedig az FK Minaj labdarúgója volt.

Szeretném megköszönni a bizalmat, hálás vagyok a lehetőségért, a célom, hogy bizonyítsam, nem véletlenül választott engem a Honvéd – mondta az aláírást követően Oleksandr Petrusenko. – Ez az első, hogy idegenlégiósként teszem próbára magam, nagy lépés a karrieremben, várom már, hogy találkozzak a társakkal, a vezetőedzővel, és hogy az edzéseken, illetve a meccseken megmutathassam, mire vagyok képes.

NB I: A koronavírus miatt csúszhat a tavaszi rajt, a halasztásról tárgyal az MLSZ – részletek