A 2018-as világbajnokságon vált ismertté világszerte Horvátország elnöke, Kolinda Grabar-Kitarovic, aki egy szurkolókat szállító chartergéppel utazott a negyeddöntőre, folyamatosan focimezben szurkolt a lelátón, majd az öltözőben is óriási bulit csapott Modricékkal.

Mint ismert, Grabar-Kitarovic vasárnap Magyarországra is ellátogatott a horvátok Eb-selejtezőjére, a mérkőzést pedig a vendégszektorban, a szurkolók között követte figyelemmel.

Az elnökasszony viselkedése azonban már az Azerbajdzsán elleni első csoportmeccs után kiváltotta a Budapest Honvéd horvát légiósa, Tonci Kukoc nemtetszését.

“Nem követtem figyelemmel a Horvátország-Azerbajdzsán mérkőzést, de azt láttam, hogy 2-1-re nyertünk. Ilyenkor az emberek elfeledkeznek arról a szörnyű helyzetről, ami jelenleg a hazánkban van – idézi Kukoc nyilatkozatát a telegraph.md.

Kolinda elnökasszony ahelyett, hogy a munkáját végezné a hétköznapi emberek életminőségének javítása érdekében, inkább a labdarúgásról beszél és olcsó PR-pontokat akar szerezni magának.

A nemzeti csapat egy szent hely, ahol az összes negatív energia elveszik. Az embereknek közben nincs mit enniük, az állam adósságba veri a háztartásokat. Ezekről a dolgokról gondolkodtam, másnap pedig kinyitottam az újságokat és azt olvastam, hogy Kolinda elnökasszony arról beszél, hogy győznünk kell Magyarország ellen. Ez egy cirkusz, mindent tönkretesznek az ilyen politikusok azzal, amit művelnek.”

Mint ismert, Kukoc tavaly februárban érkezett a kispestiekhez, a most futó szezonban pedig húsz mérkőzésen lépett pályára az élvonalban.