„Csak azt láttam, hogy Davidét hárman körbeveszik, és odarohantam, az váltott ki indulatot, ahogy a nyakamat, torkomat megfogták. Én nem ütöttem, hogy az ember meg akarja védeni magát, az normális dolog” – így emlékezett vissza a kispesti Kálnoki Kis Dávid a Honvéd-Haladás Magyar Kupa-találkozó lefújása után kialakult dulakodásra. A 28 éves játékos a Zalaegerszeg ellen megszerzett első bajnoki Honvéd-góljáról és a piros-feketék céljairól is beszélt a DIGI Sport napindító műsorában.

„A mérkőzés folyamán többször is volt kakaskodás, amikor próbáltam a feleket szétválasztani. Én már éppen sétáltam lefelé a pályáról, amikor láttam, hogy kialakul valami,  az tény, hogy túl nagy rössel érkeztem oda.” – mondta a Haladás elleni Magyar Kupa-mérkőzésről Kálnoki Kis Dávid a Reggeli Starban. A találkozón Davide Lanzafame és Szekér Ádám összetűzése után Kálnoki Kis Dávid és a szombathelyi Jagodics Márk is piros lapot kapott.

A mérkőzés végén kialakult tömegjelenettel kapcsolatban a piros-feketék hátvédje arról beszélt, hogy

“bármelyik csapattársam került volna ilyen helyzetbe, ott lettem volna, hogy megvédjem. Próbáltam a feleket szétválasztani, a végét nem így terveztük…”

A kiállítás miatt Kálnoki Kis Dávidot azóta két kupamérkőzésre eltiltották. Ezt most sajnálja, hiszen számára „a Magyar Kupa meccsek a kevesebb bajnoki játéklehetőség miatt előtérbe kerültek”. A Honvédon belül kialakult helyzetet úgy látja: „ez egy nehéz szituáció, mindenki játszani akar. Próbálom emberesen, normálisan viselni.”

Négy játékost, köztük Lanzafamét is eltiltották a Honvéd kupameccse után; a Pécs egymilliós büntetést kapott – fegyelmi határozatok

Az NB II-ben 18. helyen álló Haladásról Kálnoki Kis Dávid azt mondta, hogy „a szombathelyi gárda pozíciója jelen pillanatban a tabellán nem reális, ahhoz képest, hogy a csapatnak mennyi tavalyi NB I-es játékosa van”.

A ZTE ellen 2-0-ra megnyert meccsen a sérült Batik Bence helyére beálló védőt első bajnoki góljáról is kérdezte a műsorvezető: „az, hogy az ember gólt lő védőként, mindig extra teljesítmény”.

A bajnokság ötödik helyén álló kispesti csapat célja, hogy az európai kupaporondon is bizonyíthasson, ehhez azonban az első három hely valamelyikén kell végezniük vagy „a Magyar Kupán keresztül is megszerezhetjük azt a pozíciót, hogy az Európa-ligában játszunk jövőre”. Kálnoki Kis Dávid egyéni ambíciójáról is beszélt a DIGI Sport reggeli műsorában, ami az, hogy „megmutassam a stábnak és a vezetőségnek, hogy nekem a pályán van a helyem.”