Öt játékost igazolt (többek között a magyar válogatott Vadócz Krisztiánt, a Ferencvárostól érkezett Batik Bencét, a balmazújvárosi Eke Uzomát és a horvát Dino Skvorcot) eddig a nyáron a Budapest Honvéd, miközben elveszítette Davide Lanzafamét (FTC), Eppel Mártont (Kajrat Almati) és Bobál Dávidot (Dukla Praha) is.

Az átigazolásokról vont mérleget George F. Hemingway kispesti klubtulajdonos, miközben arról is beszélt, melyik poszton erősítenének még mindenképpen.

Két-három hónapja tudjuk, hogy bizonyos játékosaink távoznak, s azt is, hogy lesz kereslet további két-három futballistánkra, ezért stábunk több mint kétszáz labdarúgót nézett meg azokra a posztokra, amelyekre igazolni szeretnénk. Az átigazolásokat befejeztük, de van egy kivétel. Kapusposzton, a védelemben és a középpályán erősek vagyunk, felvesszük a versenyt bármelyik magyar csapattal.

Az viszont evidens, hogy bár három-négy fiatal támadó is kopogtat az első csapat ajtaján, többségük még nincs kész 90 percre az NB I-ben, miközben a három kezdőcsatárunkból kettő távozott. Továbbra is csak minőségi játékost kívánunk igazolni, így az a feladatunk, hogy találjunk még egy, vagy két erősítést jelentő támadót.

Hemingway hozzátette, elképzelhető, hogy a kispesti klub nem tud azonnal támadót igazolni, lehetséges, hogy augusztusig várni kell, amíg tisztul a piac, de a Honvéd célja, hogy minél előbb találjon megfelelő játékost a támadósorba.

A következő idényben is szeretnénk jól szerepelni, és tudjuk, ehhez ezt a pozíciót még meg kell erősíteni – mondta a klubvezető.

A Közel-Keleten a PAFC légiósa, saját nevelésű játékost szerződtetett a Loki, két fiatallal írt alá az MTK – hazai átigazolási hírek