Korábban már beszámoltunk arról, hogy a 12. fordulót megelőzően a Haladás vezetőedzője, Horváth Ferenc a sikertelenség érdekében úgy döntött, kirakja a kezdőből Király Gábort, és helyette Rózsa Dánielt állítja be a Honvéd ellen. A 33 éves kapus ezzel az április 28-án megrendezett Fradi elleni (2-1) bajnoki után először volt kezdő a vasiaknál.

Nagyon jó embernek és nagyon jó játékosnak tartom Királyt, akinek élete a Haladás. Azonban úgy gondoltam, a korábbi hetek sikertelensége miatt váltanom kell, s ezúttal Rózsának szavazok bizalmat. Ez persze nem jelenti azt, hogy Király többet nem véd a Haladásban – indokolta akkor a döntését Horváth.

Rózsa a mögöttünk hagyott fordulóban az Újpest ellen (2-0) ezúttal is a kezdőben kapott lehetőséget. Azonban könnyen meglehet, hogy a lila-fehérek ellen elkövetett dermesztő hibája miatt újra a kispadon találhatja magát. Történt ugyanis, a 81. percben Tamás adta haza a labdát Rózsának, aki túlságosan is sokáig várt, hogy elrúgja a labdát, így az érkező Obinna Nwobodo bal lábáról a kapu jobba alsó sarkába pattant a labda, amivel kialakult a 2-0-ás újpesti győzelem.

Az Újpest a győzelemmel feljött a 7. helyre, míg a Haladás maradt az utolsó pozícióban a 13. játéknapot követően.

Rózsa Dániel nagy hibája

Ő szorította ki a Haladás kezdőjéből Király Gábort!

Közzétette: M4Sport – 2018. november 3., szombat

 

NB I: A Honvéd tovább üldözi a Fradit, nyert a Vidi és az Újpest is – eredmények