Horváth Ferenc kapusposzton váltani fog a szombati Honvéd elleni mérkőzés előtt – írja a haladas.hu. A tréner saját elmondása szerint a csapat rossz szériája miatt ülteti a padra a 108-szoros válogatott Király Gábort, kinek helyét a 33 éves Rózsa Dániel veszi át.

– Nagyon jó embernek és nagyon jó játékosnak tartom Királyt, akinek élete a Haladás – fogalmazott Horváth. – Azonban úgy gondoltam, a korábbi hetek sikertelensége miatt váltanom kell, s ezúttal Rózsának szavazok bizalmat. Ez persze nem jelenti azt, hogy Király többet nem véd a Haladásban.

A szombathelyi csapat a bajnokság 7 mérkőzés óta nyeretlen, ráadásul 6 találkozót el is veszítettek, nem csoda hát, hogy a tabella utolsó helyén állomásoznak. A rossz sorozat mellett további aggályokra adhat okot a tény, hogy az eddig minden bajnokin lehetőséget kapó Király Gábor idén még nem tudott mérkőzést lehozni kapott gól nélkül.

“Ha nem a mérkőzésen, úgy edzésen segítek”

Horváth döntése némiképp egybecsenghet a Haladás-szurkolók egy részének akaratával is. Az utóbbi hetekben egyre több kritika érte a helyi futballikon teljesítményét, volt olyan mérkőzés is, amikor a drukkerek Rózsa Dánielt éltették,

– Ha nem jönnek az eredmények, változtatni kell: a taktikán, az edzésmunkán vagy a posztokon – nyilatkozta a magyar válogatott rekorder kapus.

Voltam már ebben a szituációban többször is pályafutásom során, tudom, hogy a frissítés jót tesz, könnyebben átbillen a rossz perióduson egy csapat. Nekem a Haladás érdeke a legfontosabb, e szerint tekintek most is  a szituációra. Ha nem a mérkőzésen, úgy edzésen segítem a csapatot és a kapustársaimat a minél jobb teljesítményhez, hiszen egy a célunk!

Király Gábor 2015-ös hazatérése óta először fordulhat elő az, hogy nem sérülés miatt kerül ki a kezdőből, utoljára még az angol Fulhamnél töltötte be a cserejátékos szerepét. A Honvéd elleni játékát pedig akár ki is zárhatnánk, hiszen az utóbbi 14 évben mindössze egyszer történt meg az, hogy a padról kellett beállnia…

A Herthánál már átélte

A kiesés elől menekülve egyébként karrierje legfontosabb külföldi klubjánál a Herthánál is találkozott már a jelenlegihez hasonló helyzettel a hálóőr – talán erre is utalt nyilatkozatában. A 2003/2004-es Bundesliga-szezon tavaszi idényére a hat évig cserekapus Christian Fiedlert nevezte első kapusnak a csapat vezetőedzője, ráadásul Király az év végén a válogatott edzésén megsérült.

Fiedlerrel végül kivívták a bennmaradást a berlinieknek, Király pedig a nyáron távozott a klubtól, mindössze az utolsó mérkőzésen, 13 perc erejéig kapott akkor lehetőséget, hogy a drukkerek is méltóképp elköszönhessenek tőle.