Leonardo hétfő este Facebook-profiljának borítóképét, illetve profilképét is a Ferencvárosnál eltöltött időszakából származó képekre cserélte – szúrta ki az ulloi129.hu. A  zöld-fehérek korábbi közönségkedvence a szurkolók kérdésére a következő kijelentést tette egy hozzászólásában:

Doll távozott, az álmom az, hogy visszatérjek a Ferencvárosba. Szeretnék ismét abban a csodálatos városban, Budapesten élni. Ez nem rajtam múlik, hanem a klubon, amit mindig is szerettem. Természetesen Magyarországon szeretném befejezni a pályafutásomat.

A brazil 2013 februárjától 2014 júniusáig játszott a Fradiban, ám már e rövid idő alatt is elnyerte a szurkolók szeretetét. Leonardo végül a Thomas Doll-lal adódó nézeteltérések miatt kényszerült szerződést bontani a fővárosi csapattal, hogy kövesse kedvenc trénerét, Ricardo Monizt Németországba, Ausztráliába, Hollandiába, majd végül Dániába is. A sérülékeny támadó az utóbbi években egyre ritkábban kapott lehetőséget klubcsapataiban, az előző idényben a Randersnél például csak egyetlen egyszer játszhatott, akkor is csak a tartalékok között. A jelenleg 35 esztendős Leonardónak a Transfermarkt szerint 2017. július 1-e óta nincs profi szerződése.

A fénykorát az NB I-ben élő játékos legszebb magyarországi pillanatai: