Alig másfél héttel ezelőtt a csakfoci.hu is beszámolt mexikói sajtóhírekre hivatkozva, hogy az élvonalban szereplő Santos Laguna 49 éves uruguayi vezetőedzője, Guillermo Almada kiszemelte a Ferencvárosban játszó honfitársát, Fernando Gorriaránt.

Honlapunk pénteken elsőként arról is beszámolt, hogy valóban jól haladnak az egyeztetések a felek között: a mexikói klub 700 millió forint körüli összeget fizethet Ferencvárosnak középpályásért, akit jókora haszonnal adhat el a magyar bajnok.

A dél-amerikai labdarúgó péntek este a hivatalos Instagram-oldalán közleményben jelentette be, hogy két év után távozik a Fraditól. Nagy valószínűséggel a mexikói első osztályban szereplő Santos Lagunában folytatja a pályafutását.

View this post on Instagram

Hajra fradi 💚

A post shared by Fernando Gorriaran (@nandogorriaran94) on

Életem egy felejthetetlen szakasza ért véget ma. Az elmúlt két év minden pillanatát élveztem a klubnál. Ez a két év segített abban, hogy emberként és labdarúgóként fejlődjek és felnőjek.

Szeretném megköszönni minden csapattársamnak, hogy együtt harcolhattunk minden egyes mérkőzésen, és hogy befogadtak. Biztosra veszem, hogy a csapatban rejlő minőségnek köszönhetően a trófeák továbbra is jönni fognak. Mindig emlékezni fogok rátok, ez biztos.

Szeretném megköszönni, és hálás vagyok a két edzőmnek, akik számítottak rám, hogy együtt elérjük a céljainkat. Az orvosoknak, akik mindig segítették a felépülésemet, amikor sérült voltam. A vezetőknek, akik bíztak bennem, hogy egy ilyen nagy csapathoz igazolhattam. Köszönöm a szurkolóknak, hogy minden meccsükön ott voltak és folyamatosan támogattak minket. Meghatódtam a sok üzenettől, amit az elmúlt napokban küldtetek. Ferencváros, örökké hálás leszek mindenért, amit nekem adtál – olvasható a játékos közleménye.

A 24 éves játékosról a leendő edzője, Guillermo Almada a pénteken megtartott sajtótájékoztatóján is nyilatkozott.

Gorriarán itt van és hamarosan hivatalosan is bejelentjük a leigazolását – mondta a tréner.

Gorriarán 2017 nyarán érkezett az uruguayi River Plate-től az NB I-be, és a 2017-18-as, valamint az előző szezonban is alapember volt a Ferencvárosnál. Az elmúlt két idényben 52 tétmeccsen lépett pályára, és négy gólt szerzett.

Fradi: 700 millió forintot kaphatnak Gorriaránért