Egy amerikai átigazolási portál magyarországi forrásra hivatkozva számolt be arról, hogy a Ferencváros a Portland Timbers amerikai utánpótlás-válogatott középpályása, Eryk Williamson iránt érdeklődik. Sőt, az MLS Tranfers újságírója, Will Forbes úgy tudja, az FTC 1,5 millió dolláros ajánlatot is tett a játékosért, ám azt klubja visszautasította. Arról nem szól a hír, hogy lehet-e még folytatása az ügynek,

de a csakfoci.hu információi szerint bár az FTC korábban valóban érdeklődött a játékos iránt, és ajánlatot is tett érte, de nem ekkora összeget, mint a hírben szerepel. Jelenleg pedig már nem aktuális az esetleges megszerzése.

A washingtoni D.C Unitedben nevelkedett, 23 éves Williamson alapembernek számít Portlandben, az észak amerikai profi liga (MLS) legutóbbi alapszakaszában 21 mérkőzésen 3 gólt szerzett és 3 gólpassza is volt. A tavaly nyári “MLS is Back Tournament” elnevezésű tornán ugyancsak fontos játékosa volt a végső győzelmet is megszerző klubban. Az Egyesült Államok U20-as csapatával korábban Arany Kupát is nyert támadó középpályást két és fél éve a német Schalkéval is hírbe hozták, ám akkor végül maradt Amerikában.

Williamson egyébként a Ferencváros harmadik amerikai légiósa lehetne (lehetett volna), a nemrég igazolt Henry Wingo és a második csapatban pallérozódó tehetség, Zyen Jones mellett. A középpályás az elismert énekesnő és színésznő, a Grammy-, Emmy- és Golden Globe-díjas, illetve Oscar-díjra is jelölt Queen Latifah unokatestvére is egyben.

Williamson eddigi utolsó MLS-gólja, október végén lőtte az L.A. Galaxy-nek:

A Fradi Romániából erősíthet – az egyik legkeresettebb védő érkezhet