Romániai sajtóhírek szerint a helyi focilegenda, Gheorghe Hagi által irányított élvonalbeli csapat, a Viitorul Constanta védője és csapatkapitánya, Virgil Ghita a Ferencvároshoz igazolhat. A fanatik.ro azt is tudni véli, hogy a magyar bajnok 800 ezer eurót fizet a futballistáért. (Az ulloi129.hu szurkolói portál szerint a hír igaz, de a cikkben szereplő átigazolási díj nem stimmel).

A román lap azt írja, hogy a 22 éves Ghita az egyik legkeresettebb romániai játékos, akiért régóta sorban állnak a kérők. Például a bukaresti FCSB (az egykori Steaua), amely már tavaly nyáron szerette volna megszerezni a bekket, ám akkor a Hagi-csapat nemet mondott a megkeresésre. Ezúttal viszont a cikk szerint rábólinthat az FTC ajánlatára a román klub.

A román U17-es és U21-es válogatottban is szerepelt, Ghita Román Kupa-győztesnek mondhatja magát (még 2019-ből), ebben az idényben pedig az élvonal 7. helyén álló constantai gárda kulcsembere, 13 meccsen játszhatott eddig az idényben – 1-1 sárga és piros lap szerepelt a neve mellett.

Ghita gólja a Román Kupa 2019-es döntőjében:

Újabb amerikai nevet dobtak be a Fradi kapcsán – már nem aktuális az ügye