Hivatalossá vált, amiről az előző napokban honlapunk is beszámolt norvég sajtóhírekre hivatkozva: a Ferencváros szerződtette a Molde 25 éves észak-amerikai és norvég bajnok játékosát, Henry Wingót. A bajnoki címvédő legújabb téli szerzeménye jobbhátvédként és szélsőként is bevethető. Wingo szeptemberben játszott a a zöld-fehérek elleni, 3-3-as döntetlennel zárult norvégiai, Molde-FTC Bajnokok Ligája-playoff mérkőzésen is.

Boldog vagyok, hogy ennek a nagyszerű klubnak lehetek a részese. Amikor Bajnokok Ligája selejtezőjében találkoztunk személyesen is megtapasztalhattam, hogy milyen képességű, és csodálatos együttes a Ferencváros. Új kihívást kerestem, a Fradi pedig évről-évre a bajnoki címért és az európai kupaszereplésért harcol, így örültem a megkeresésnek.

A szezon őszi felében volt volt a csapat a Bajnokok Ligája csoportkörében, és én is szeretném megtapasztalni, milyen érzés a legmagasabb szinten futballozni, így ez is segített dönteni.

Minden erőmmel azon leszek, hogy a legjobb képességeimmel segítsem a csapatot, hogy elérje a kitűzött céljait. A védelem jobb széle az a pozíció, ahol a legjobb teljesítményt tudom nyújtani. Jól tudom, hogy milyen képességű játékosok vannak ebben a szerepkörben, de minden edzésen hajtani fogok ,hogy megkapjam a lehetőséget a bizonyításra – mondta a papírok aláírását követően a FradiMédiának Wingo, aki 2019 nyara óta volt a Molde légiósa.

Az idényben 3 BL-selejtezőn, illetve 5 EL-csoportmeccsen (kétszer az Arsenal ellen) lépett pályára. A decemberben véget ért norvég bajnoki szezonban 20 mérkőzésen szerepelt, ezeken 2 gól és 1 gólpassz volt a mérlege. Korábban 22 találkozója volt az észak-amerikai profi ligában, az MLS-ben is, ahol a Seattle Sounders mezét viselhette.

Újra pörög az átigazolási rovatunk, ahol minden tény, hír, pletyka megtalálható a hazai piacról:

Nikolov már Olaszországban, Kleinheisler aligha lesz a Diósgyőré – hazai átigazolási hírek