A magyar válogatott és a Ferencváros középpályása, Sigér Dávid nyilatkozott a FradiMédiának, a videóinterjúban pedig arra a kérdésre is válaszolt, mi a különbség Marco Rossi szövetségi kapitány és a Fradi-tréner, Szergej Rebrov között.

– Magasságban van köztük minimum 20 centiméter különbség…  – kezdte viccesen Sigér. – Mindkettőjük nagyon érzelmesen áll a futballhoz, de ezt nem arra értem, hogy ezt ki is mutatják, hiszen pont ellentétek ebből a szempontból. De mindkettejüknek megvan a futballhoz az a belső motivációja, amit próbálnak nekünk átadni, amivel motiválóan tudnak hatni a játékosokra.

A 29 éves játékost ezt követően a Celtic elleni bravúrral megnyert Bajnokok Ligája-selejtezőről faggatták, amivel kapcsolatban a labdarúgó elmondta, hogy az NB I-ben nincsenek rákényszerülve arra a folyamatos védekezésre, mint a Celtic ellen, a skótok ellen pedig 70-80 percen keresztül azt kellett tenniük, amit már két éve gyakorolnak, és folyamatosan csiszolják elméletben is.

– Ehhez kell egy megfelelő állóképesség is, hiszen mindenki láthatta, milyen ritmusban járatta a labdát a Celtic és milyen minőségi labdarúgók alkották a keretét – emlékezett vissza Sigér, aki a bombagóljára is kitért. – Mielőtt megkapom a labdát, már nagyjából szoktam tudni, mi lesz vele a következő lépés. Annak örülök a legjobban, amikor azt érzem, hogy ebből lövés is lehet, mert van annyi időm, hogy átvegyem, és ott abban a pillanatban is ezt éreztem, hogy nem tolódott át a védelem olyan gyorsan. Felismertem, hogy volt még annyi időm, hogy lesimítsam a labdát a fűre és onnan nagyon szépen eltaláljam a hosszút.

Ez mindenkinek adott egy olyan löketet a meccs elején, ami szintén kellett a győzelemhez, az ellenfélnek pedig adott egy olyan pofont, mint amikor a bokszoló kap egy váratlan ütést.

Lehet, hogy megszédültek tőle, de azért utána jöttek becsülettel, nekünk is nagyon kellett dolgozni a védekezésen, de hála az égnek Tokmac gyorsaságára is lehet számítani, amikor ég a ház. Amikor én is nézek más mérkőzéseket és az enyémhez hasonló gólt látok, jobban belecsap egyet az ember a levegőbe, hogy “ez igen, ez jó kis gól volt!”. Amikor pedig nekem sikerül, egyértelmű, hogy több érzelmet mozgat meg. Több napba telt, mire mindenkinek válaszolni tudtam az üzeneteire, pályafutásom során ennyi gratuláció még nem érkezett.

A Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében a Fradi azt a Dinamo Zagrebet látja vendégül a Groupama Arénában, amelytől az előző idényben 5-1-es összesítéssel esett ki a BL-playoffban.

– Nagyon jól fel fogunk készülni ebből a csapatból. Mivel a legtöbben játszottunk ellenük és nem sikerült jól az előző mérkőzés, meg vagyok győződve arról, hogy olyan tettvágy és akarat lesz bennünk, hogy mindenképp vissza akarunk vágni nekik. Papíron egy nagyon erős ellenfélről van szó, de megfelelő hozzáállással minden kompenzálható – zárta a válogatott középpályás.