Honlapunkon is beszámoltunk arról, hogy pénteken elutazott a Ferencváros az ausztriai Bad Radkersburg-i edzőtáborába, amely során a távozó Böde és a külföldről keresett alapember, Fernando Gorriarán sem volt ott a keretben. A csapat pénteken kora délután megérkezett az edzőtábor helyszínére, majd nem sokkal később Szergej Rebrov vezetőedző kemény edzést vezényelt a játékosoknak.

A 45 éves ukrán tréner elmondta, pozitív, amit Ausztriában tapasztaltak – mind a hotel és az edzőpályán felszereltsége, és ezáltal a lehető legjobban tudnak felkészülni. A szakvezető első körben a két új igazolásról – a jelenleg a válogatottnál Eb-selejtezőre készülő Gróf Dávidról, valamint Oleksandr Zubkovról ejtett szót.

Határozottan úgy hiszem, hogy fejlődést hoznak a csapatunknak. Mindig azt mondom, hogy minden egyes együttesnek fejlődnie kell. E tekintetben teljesen mindegy, hogy megnyerte-e a bajnokságot vagy máshol végzett a tabellán. Minden csapatnak szüksége van a vérfrissítésre, és mi is fejlődtünk az eddig leigazolt labdarúgókkal – kezdte Rebrov a FradiMédiának, majd elmondta, mennyire szükséges újjáépíteni a csapatot.

Nem kell újjáépítenünk, csak tovább dolgoznunk. Mindenkinek tisztában kell lennie vele, hogy a lehető legfontosabb és legizgalmasabb sorozatba kerültünk be, a Bajnokok Ligájába. Mindenki megkaphatja az esélyt ott, de ezért dolgozni kell.

Pontosan tudjuk, hogyan kell felkészíteni a játékosokat erre, a futballistáknak az a dolguk, hogy minél jobban koncentráljanak a feladataikra. Fejlődjenek és ezzel a csapatot is jobbá tegyék.

Fradi: 700 millió forintot kaphatnak Gorriaránért

Rebrov a kölcsönből visszatérő játékosokról is szót ejtett.

Ők is a mi játékosaink. Ahogy mondtam: mindenki megkapja az esélyt, ha keményen dolgozik. Szeretném látni, hogy azok a játékosok, akik itt vannak, motiváltak. Meg kell mutatniuk, hogy milyen minőség van bennük.

Végezetül a BL-selejtezőről és a fiatal labdarúgókról is elmondta a véleményét.

Én szeretem a nyomást. Persze, hogy mindenki ott akarja látni a csapatot. Mint ahogy mindenki meg is akarta nyerni a bajnokságot. Ez sikerült, most más céljaink vannak. Motiváltnak kell lennünk, de nemcsak az európai kupameccseken. Még motiváltabbnak kell lennünk a bajnokságban is, hiszen az ellenfeleink egyre erősebbek lesznek (…) Mindenki azért jött, hogy ezért harcoljon, ez teljesen egyértelmű. Akik itt vannak velünk, megérdemelték, hogy elhozzuk őket. De ahogy mondtam: mutatniuk kell valamit! – fogalmazott.

Végleg elbúcsúzott a Fradi-légiós: “Életem egy felejthetetlen szakasza ért véget” – itt van az üzenete