NB I: Négy nyeretlen meccs és a keret kritizálása után távozhat a vezetőedző – kattints!

Giuseppe Sannino (Bp. Honvéd):Taktikailag mozgalmas és különleges meccs volt, hiszen két különböző felfogás találkozott a pályán. Egy olyan csapat ellen álltunk helyt, amelyik a BL-ben és az EL-ben játszott, kevés lehetőséget hagytunk a Ferencvárosnak. Fegyelmezetten játszottunk, rászolgáltunk a döntetlenre. A labdarúgásban vannak különleges epizódok, most Kamber kihagyott egy nagy helyzetet, de ő egy remek játékos, máskor minden bizonnyal be fogja rúgni. A teljesítmény szempontjából tanulságos a ma esti találkozó. Kell az intelligencia és a higgadtság, hogy értékesíteni tudjuk a helyzeteket, 2-3 lehetőségünk volt, mint a Fradinak. A labdarúgás nem csak akkor szép, ha gólokat rúgnak, hanem akkor is, ha küzdenek a csapatok, és kiélezett meccset játszanak. Kiemelten fontos mérkőzés volt, a Fradi és a Vidi ellen egy edzőnek is magasabban fordulatszámon kell pörögnie. A telt ház is jelezte, hogy derbit játszottunk, és a szurkolók a csapat hibáit és erényeit jól láthatták.

Szergej Rebrov (FTC):Kemény meccs volt, de hozzászoktunk már, hogy ellenünk minden csapat extra motiváltan, 200 százalékot nyújtva küzd. Megérdemelte mindkét csapat az egy pontot, nagyon fegyelmezetten védekeztek a felek. Mi nem tudtunk elegendő helyzetet kialakítani ahhoz, hogy betaláljunk. Nem könnyű ilyen meccsszám mellett frissnek maradni, hat mérkőzésünk volt három hét alatt, és a következő hónap még ennél is nehezebb időszak lesz. Beszélhetünk arról, hogy mennyire agresszívak voltunk, de hozzá kell tenni, hogy nem könnyű áttörni egy 5-6 játékosból álló védelmi sort. Voltak hibáink, nem járattuk mindig elég gyorsan a labdát a pálya talaja miatt sem, de így is voltak azért lehetőségeink, akár Isael, Szignyevics, vagy Tokmac helyzeténél. Nem egyszerű azonban sok helyzetet kialakítani az ilyen mérkőzéseken. Számomra azonban fontos tanulság volt a fegyelmezett védekezésünk, nem sok lehetőséget adtunk az ellenfelünknek. Három napja van pihenni a játékosoknak a heti két meccsünk között, úgyhogy nagyon nagy köszönet a Lokinak és a szövetségnek, hogy segítik a csapat szereplését az Európa Ligában azzal, hogy beleegyeztek az elmaradt mérkőzés tavaszi pótlásába.

A csakfoci.hu kérdésére Rebrov a kapushelyzetről és a Gróf Dávidnak – volt csapata ellen – adott lehetőségről is beszélt.

Gróf Dávid a kupameccsünkön nagyon fontos védéseket mutatott be, lehetőséget akartam neki adni, nekem nagyon fontos, hogy két ilyen jó képességű kapusunk van. Nagyon sok komponens játszik szerepet abban, hogy ki véd, Gróf Dávid megérdemelten volt itt, a kupában nagyon jól védett. Nagyon fontos az önbizalom, és mivel Dibusz kapott gólok nélkül hozott le meccseket, nem lett volna jó megtörni ezt a szériát. Gróf nemcsak azért került be, mert Honvéd-játékos volt, a teljesítményével érdemelte ki magának.

OTP Bank Liga, 8. forduló:

Budapest Honvéd – Ferencváros 0-0

Beszámoló itt!

A meccs minden fontos mozzanata percről percre itt!

Az NB I állása: