Utoljára augusztus 24-én, az Újpest házigazdájaként örülhetett 3 pontnak az előző idényben a kiesés elől megmenekülő Kisvárda, a 2-0-ra megnyert mérkőzést rendre a Vidi, a Mezőkövesd, és a Fradi elleni vereség, illetve a ZTE elleni, dupla emberelőnyös döntetlen követte.

Miriuta László vezetőedző a hullámvölgy során nyilatkozataiban sem fogta vissza magát: többször is kritizálta a csapat összetételét, legutóbb szombaton, a ZTE elleni 3-3-s bajnokit követően, mondván “ilyen kerettel nem lehet bennmaradni”.

A csakfoci.hu értesülései szerint a kisvárdai vezetőség nem elégedett a szakember munkájával, ráadásul a kezdetektől fogva különbözik az edző és a vezetők véleménye arról milyen futballt kellene játszania a csapatnak ezzel a kerettel.

A szakember egyértelműen erősítene még a kereten, míg feljebbvalói szerint ezzel a névsorral is elérhetőek a kitűzött célok. Az ellentétek és az eredménytelenebb szereplés miatt könnyen elképzelhető, hogy Miriuta távozni fog posztjáról.

A román-magyar edző nem először kényszerülhet idő előtt elhagyni hivatalát: német, román és magyar munkáltatóinál átlagosan 248 napot tölthetett el a Transfermarkt szerint, eddigi 9 felnőtt csapatából csupán egynél, a CFR Cluj-nál töltött el egy teljes idényt.