Hét helyen változtatott a Ludogorec elleni kezdőhöz képest Szerhij Rebrov, bekerült többek között a kispesti múlttal rendelkező Botka Endre, és a Honvédtól nyáron igazolt, az elmúlt hetekben jobbára mellőzött Gróf Dávid is. Visszatérővel a hazaiak is büszkélkedhettek: műtétje után először kezdett Davide Lanzafame, aki Ben-Hatirával alkotta a piros-fehérek csatárduóját.

A mérkőzést óvatosan kezdték a felek, a Fradi és a Honvéd is mezőnyfölény kialakítására törekedett, egy-egy nagyobb helyzettel büszkélkedhettek a csapatok: a Fradi a 21. percben Isael tizenhatos sarkától elvégzett, középre tartó szabadrúgása talált kaput, míg a túloldalon Banó-Szabó fejese kerülte el fél méterrel a jobb felső sarkot.

A zöld-fehéreknek az akadozó támadójáték mellett Leandro kiválása is aggodalmat okozhatott: a középpályást Sigér váltotta sérülés miatt a 25. percben.

A szünet után a Fradi került közel a vezetéshez: Isael kapott remek labdát a tizenhatoson belül, rá is tudott fordulni a kapura, de a védők el tudták választani a labdától. A második félidő közepére inkább a Honvéd került nyeregbe, Ben-Hatira azonban kihagyta ziccerét, Kamber pedig az üres kapu fölé lőtt, hiába ejtette ki Gróf a labdát.

Kamber lábában maradt a Honvéd gólja

Ritkán forogtak veszélyben a kapuk a Honvéd és a Fradi meccsén, az igazat megvalva még Kamber lövésénél sem, hiába tátongott üresen a vendégeké, mikor három lépésről célba vette.

Közzétette: M4Sport – 2019. október 6., vasárnap

 

A mérkőzés végén sem mertek sokat kockáztatni a csapatok, igazán komoly helyzete sem adódott a csapatoknak, így 2012. március 18. óta először gól nélkül zárult a Honvéd és a Fradi találkozója.

OTP Bank Liga, 8. forduló:

Budapest Honvéd – Ferencváros 0-0

A meccs minden fontos mozzanata percről percre itt!

Az NB I állása: