Edzői értékelések a vasárnapi Puskás Akadémia-FTC NB I-es bajnokit (4-1) követően.


Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia):Az első félidőben a miénk volt az első ziccer, de nem tudtuk berúgni. Aztán egy gyermeteg hibával hátrányba kerültünk. De a csapat megmutatta a belső erejét, visszajöttünk a meccsbe egy ilyen erős ellenfél ellen, mint a Ferencváros. Az öltözőben már éreztük, hogy ezt a mai Fradit le tudjuk győzni. Fontos volt, hogy ne féljünk, ezt el is mondtuk a játékosoknak. Nem tudom, mi történt az ellenfelünkkel, nem is akarom lebecsülni a bajnokság egyik legerősebb csapatát. Ma a játékosok repkedtek a pályán, tudták ők is, hogy az előző meccseken nem úgy teljesítettünk. Radics Zsoltot le kellett cserélnem, nem akartam, hogy a helyzet rontson a pszichéjén, még ki kell küszöbölni ezeket a gyerekes hibákat a játékából. Ez a rizikó abban, hogy a Puskás Akadémiánál is a fiatalokra is építeni akarunk, ez mindig benne van a játékban, és abban, hogy nevelünk és eredményeket is akarunk.

Szergej Rebrov (FTC): Ma nem alakítottunk ki annyi helyzetet, mint a Kaposvár ellen, a gólunkon kívül nem is emlékszem igazán nagy lehetőségre.

Ez a mai meccs sokkal inkább a játékosok karakteréről szólt, ebben pedig sokkal jobb volt az ellenfelünk. Meg kell kérdezniük saját magukat, hogy ez miért volt így? Talán néhányan dühösek rám vagy a klubra, mert nem játszanak annyit, nem tudom. Nálam viszont csak az számít, hogy mit mutatnak a pályán. Ha jól játszanak, bizonyítanak, a következő meccsen is lehetőséget kapnak. Ma viszont csak a Puskás játékosain láttam a győzelmi vágyat, a hitet, a megfelelő karaktert. Ez nem mindenkire, de néhány futballistámra igaz, akik 1-1-nél, 1-2-nél, 1-3-nál sem mutattak akarást.

A Dinamo Zagreb elleni kiesés után jól működött a rotáció a Kaposvár elleni bajnokin, most viszont nem éreztem, hogy bárki nagyon stresszes lett volna. Nem tudom, mi lett volna a jobb, ma nyerni és veszíteni a következő találkozón, vagy… (M4 Sport)

Rebrov később, a mérkőzést követő sajtótájékoztatón saját felelősségét is elismerte:

– Nehéz mit mondani erről a meccsről. Az első félidőben eredményesek voltunk, helyzeteket alakítottunk ki, majd sajnos egyenlített a Puskás Akadémia. A második félidőben nagy különbség volt az ellenfél és a mi játékunknak az intenzitásában. Megbeszéljük a játékosokkal, mi történt most, és az edzéseken javítani fogjuk ezeket a hibákat. A Puskás jobban akarta a győzelmet. Mindenkinek meg kell kérdeznie magától, hogy ez miért volt így. Az összes gól a saját hibánkból alakult ki, többször is mi irányítottuk a játékot, de talán ma hiányzott egy vezéregyéniség. Kockázatot vállaltunk azzal, hogy minden játékost lecseréltünk a hétközi meccshez képest, de Szerető Krisztoferen kívül mindenki rendelkezik NB I-es rutinnal, senkinek sem volt újdonság ez a szint. A második félidőben nem voltunk felkészülve a labdavesztésekre, a Puskás pedig kihasználta ezeket a megingásokat.

Én képviselem a csapatot, ez az én hibám. Meg fogjuk beszélni a játékosokkal, ki, hogyan hibázott a pályán, és csapatként fogjuk megoldani a problémákat.

Nincs „A” vagy „B” csapat, mindig az játszik, aki fizikálisan a legjobb állapotban van – nyilatkozta a szakember (fradi.hu)

Az OTP Bank Liga állása: