A Ferencváros csütörtökön este, magyar idő szerint 18.55-től a CSZKA Moszkva ellen játszik az Európa Liga csoportkörében. A találkozót megelőzően Szergej Rebrov vezetőedző, valamint a csapat ukrán középpályása, Ihor Haratin beszélt várakozásairól a találkozóval kapcsolatban.

A CSZKA-t Oroszországban főként, de a nemzetközi porondon sem kell bemutatni. Sokat szerepelt a Bajnokok Ligájában, nagyon intenzív futballt játszik. Gyorsan szereznek labdát, erős a középpályájuk, és a szélsőik is hamar csatlakoznak a támadásokhoz. A moszkvaiak nem azokat az eredményeket érdemelték, amiket eddig elértek az EL-ben. De ilyen a futball, ha egy pillanatra kihagysz, máris gólt kapsz, hiszen a csoportkörben nagyon erős csapatok vannak – idézte Rebrov szavait a fradi.hu, aki újságírói kérdésre válaszolva elmondta, milyen érzésekkel tért vissza azok után, hogy karrierje végén szerepelt korábban Oroszországban.

Örülök, hogy itt fejezhettem be a karrieremet, sőt, bajnok is lettem a Rubinnal. De ha nem emlékeztetett volna rá, ez most eszembe sem jutott. Most más feladataim vannak, nagyon fontos pillanat ez az FTC és a magyar futball számára.

A tréner elárulta azt is, kikérték-e ifjabb Szergej Kuznyecov vagy Szergej Szemak véleményét a CSZKA-ról.

Nagyon jól ismerem Kuznyecovot és édesapját is. Ha a Szpartak lenne az ellenfelünk, más lenne a helyzet.

A munkatársaim készítettek fel minket a CSZKA-ra, így ezekkel az információkkal dolgozunk.

Ami Szemakot illeti, szeretem őt, jó barátom, tisztelem, nagyon jó játékos volt, és tehetséges edző, de nem konzultáltam vele.

Ihor Haratin szerint több ilyen találkozóra van szükség ahhoz, hogy egy játékos folyamatosan fejlődjön.

Minél többet játszol nemzetközi szinten, annál nagyobb lesz a rutinod. Mindig a maximumot kell adnod, és akkor mielőbb fel tudod venni a ritmust, ezzel segítesz a legtöbbet magadnak és a csapatodnak.

Nem kell szerintem különbséget tenni a bajnoki vagy az EL-meccseink között, nekünk az a feladatunk, hogy minden alkalommal jól teljesítsünk.

Sokat foglalkoztunk a CSZKA-val már eddig is. Megnéztük, miben erősek, és hol sebezhetőek. A CSZKA jó támadó csapat, nagy nyomást gyakorol a pálya első harmadában. Remek egyéni játékosai vannak, de elsősorban csapatként erős – nyilatkozta a 24 éves labdarúgó.

A CSZKA edzője: “A Fradi elleni meccsek befolyásolják a csoportot”