Mint honlapunkon beszámoltunk róla, a Ferencváros az idegenbeli 0-0 után hazai pályán 4-2-re legyőzte a litván Suduvát, így bejutott az Európa Liga csoportkörébe.

– Először is köszönöm a szurkolóknak, nagyon fontos győzelem volt ez, amit közösen értünk el, 15 év után jutott a klub csoportkörbe – értékelt a lefújás utáni sajtótájékoztatón Szergej Rebrov, a zöld-fehérek vezetőedzője. – 0-1 után tudtunk fordítani, olyan izgalmak voltak, hogy talán nem is emlékszem a négy gólszerzőnk nevére. Tisztelni kell a Suduvát, ők is rászolgáltak volna a csoportkörre.

A 4-2-es végeredmény láttán talán sokan azt hiszik, könnyű meccs volt, de ahogy alakult, az nagyon izgalmas, fordulatos volt, a további góljainkat viszont már a csoportkörre tartogattuk…

Az elért sikerben sokat jelentett, hogy egy igazi csapat vagyunk, senki nem kezeli magát sztárként. A csoportkörben teljesen más tempóra kell készülnünk.

Az ukrán szakember a szurkolókról is beszélt a siker után.

– Nagy felelősség ilyen nagy szurkolótáborral rendelkező klubnál dolgozni, itt érezni a nyomást, a játékosok is érzik. Van, amikor füttyöt kapunk, de tudni kell, mi nem vagyunk Barcelona, nem kockáztathatunk túl sokat, fontos, hogy kontrolláljuk a játékot.

EL: Rémálom-kezdés után hatgólos meccsen jutott főtáblára a Fradi